Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Ensign Chekov & Jag

 

År 2011 spenderade jag, för för tredje året i rad, en helg i England under sommaren för att träffa en av medlemmarna från Originalserien. Sommaren 2009 hade jag träffat Leonard NimoyCollectormania 15 och året efter det var det William Shatner jag träffade på London Film & Comic Con 2010. Denna gång var det Walter Koenig som fått mig att packa väskan igen till min andra London Film & Comic Con mässa. Målet var att få fyra autografer samt ett foto tillsammans med honom.

 

 

Som vanligt var vi i god tid innan mässan öppnade, så vi hamnade väldigt långt fram i kön några timmar innan mässan öppnade. Till skillnad från dom tidigare mässorna var jag inte tvungen att ta en autograf biljett denna gång. Koenig skulle, förståeligt, inte vara lika upptagen som Leonard Nimoy och William Shatner alltid är på de mässor dom besöker. Nu var det bara att ta fram det man ville få signerat och ställa sig i kön, vilket kändes väldigt skönt att få göra för en gångs skull. Jag tog upp det jag skulle få signerat och ställde mig snabbt i kön så fort han anlände.

 

Det jag skulle få signerat var två foton samt hans två böcker, Chekov's Enterprise och Warped Factors. När det blev min tur blev det lite fel när jag hälsade på honom:

 

Jag: Hello Mr. König, thank you for coming.

Koenig: Hello, how are you?

Jag: Did I get your name right?

Koenig: Actually, it's Kejnig.

Jag fick ett temporärt hjärnsläpp och uttalade det så eftersom "ö" ofta skrivs som oe i länder där bokstaven inte finns med i alfabetet. Han frågade därefter mig vad jag hette, när jag svarat började han stava det för att vara säker på att han skulle stava rätt på mina autografer, jag tackade dock nej till att ha mitt namn på autograferna. Oftast föredrar jag att ha mina autografer tillägnade mig, men eftersom både Nimoy och Shatner var för upptagna för att inkludera mitt namn när jag träffade dom vill jag att mina Star Trek autografer ska vara konsekventa. Jag kan bäst beskriva det som en samlarskada.

 

 

Jag hade fått det berättat för mig att Koenig kan vara lite tillbakadragen på mässor och det stämde i det här fallet. Jag berättade att jag rest från Sverige för att träffa honom, men det verkade han inte höra. Han signerade mina böcker med bläckpenna istället för den typiska sortens pennor man annars signerar föremålen med och dubbelkollade med mig om jag inte ville ha med mitt namn med på böckerna, men han fick samma svar där. När jag nämnde att jag gillade hans böcker väldigt mycket lös han dock upp för en stund och skämtade lite:

 

Jag: I love your books.

Koenig: Oh, you've read them?

Jag: Yeah, they are so funny.

Koenig: Thank you.


När han signerat alla mina grejer tackade jag för mig, skakade hans hand och sa att det varit en ära att få träffa honom, varpå han tackade mig.

 

 

Några timmar senare var det dags för att se hans föredrag, som var mer utformat som en Q&A-session. Biljetterna till detta var gratis och jag lyckades få tag på en med en sittplats som fick ses som hyffsad. Under frågestunden fick han som väntat mest frågor om Star Trek, men även några om Babylon 5. Intressanta saker vi fick ta del av var att hans favoritavsnitt är Spectre of the Gun, med motiveringen att han både fick tjejen och blev skjuten. Han uppskattade att få spela skurken Bester i Babylon 5 eftersom det var en annorlunda roll för honom och gav honom mycket att jobba med. Hans roll i Star Trek är något han är stolt över, men medger även att det medförde sina problem i och med att han sedan dess alltid fått dras med Chekov-stämpeln. När han fick frågan om vad hans råd skulle vara till framtida skådespelare skämtade han och svarade "Don't do what I did."

 

Månader innan mässan hade Koenig varit med i William Shatners intervjuprogram Shatner's Raw Nerve och fick nu frågan om han trodde att deras fejd var över. Han verkade inte hysa något agg mot Shatner längre och han berättade att Shatner med allra största säkerhet verkligen inte var medveten om att han var ogillad av så många medskådespelare i Originalserien innan han skrev boken Star Trek Memories. Han förklarade skämtsamt att Shatner hade svårt att första varför han inte var Originalseriens svar på Patrick Stewart, som kom så bra överens med alla skådespelare i The Next Generation.

 

 

Föredraget tog slut efter ungefär en halvtimma och var både underhållande och informationsrikt. Nu väntade bara ett photoshoot med denna herre innan jag var klar för denna gång.

 

När det var dags att ta foto tillsammans med honom var det precis som dom andra gångerna, förutom att jag fick två kort tagna eftersom fotografen inte var helt nöjd med det första kortet. Denna gång uttalade jag åtminstone hans namn rätt och sade "Hello Mr. Kejnig" samtidigt som jag lade min hand på hans axel. Jag tänkte även skämtsamt säga "See, I got it right this time!" men det gick för snabbt mellan hälsningen och fotot som togs, så jag struntade i det.

 

 

Det var det sista jag såg av honom på mässan och jag var väldigt nöjd med att äntligen fått träffa mannen som fått mig att skratta så många gånger tidigare i rollen som den oförglömliga Pavel Chekov.

Författare:
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter