Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Snabbsök efter personBläddra

A-D E-H I-L M-P Q-T U-X Y-Ö
Visa alla

Walter Koenig

Om personen

Walter Koenig fick rollen som Pavel Chekov först i andra säsongen av Originalserien. Hans karaktär skapades för att attrahera en yngre publik till serien. En av anledningarna till att han fick rollen var för att han liknade sångaren Davy Jones från det då populära bandet The Monkees. Det var bara två som läste för rollen som Pavel Chekov och beskedet om vem som fick rollen gick snabbt. Istället för ett officiellt besked från någon av producenterna till serien fick Koenig veta att han fått rollen i samband med att han blev ombedd att bli mätt för sin karaktärs kläder.

Eftersom George Takei var upptagen med att spela in filmen The Green Berets vid början av den andra säsongen blev vissa händelser, som egentligen skulle involverat hans karaktär Hikaru Sulu, istället omskrivna till Chekovs karaktär. Detta gjorde att Takei tyckte illa om Koenig till en början, men idag är dom nära vänner och Koenig var marskalk på Takeis bröllop år 2008.

Han fortsatte spela Chekov under resten av Originalserien, vilket resulterade i 36 avsnitt. Han var även med i de följande sju spelfilmerna. Han fick dock inte delta med resten av skådespelerna från Originalserien när dessa lånade ut sina röster till Den animerade serien. Anledningen till det var att seriens budget inte hade råd med hela originalbesättningen. Han skrev däremot ett av dom 22 avsnitten som producerades för serien, avsnittet han skrev var The Infinite Vulcan.

 

Efter Star Trek så hade han flera olika roller i tv-serier och filmer, men är nog mest känd för att ha spelat Alfred Bester i Babylon 5.


Spelade karaktärer


Bedrifter inom Star Trek

Manus

Text markerad med denna färg är ej kanon
Walter Koenig
Födelsedatum:


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter