Jump to content

Quiet

Stjärnflottstaben
 • Posts

  1,592
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Quiet

 1. Tycker att avsnittet var ett mycket bra avslut på säsongen och lämnar många öppna dörrar inför nästa! Otroligt förväntansfull inför nästa säsong.
 2. Ja tyvärr är det så, vi kunde inte göra mycket åt datumet. Antingen detta eller en treff mitt i julhandeln ... Personligen gillar jag söndagstreff, men jag jobbar ju lördagar. Så nu kan jag vara med en hel treff igen! Jaa! :-D Vad gillar ni temat då? Avsnitt där folk blir sjuka och börjar göra konstiga saker? :-) Repris på Doctors kanske?
 3. Jo jag håller med Pjotr´k om att den där treffen på Draken när vi träffades allihopa från forumet, den slår ganska högt! Jag har för mig att det låg en bild på gamla trekkers.se från den treffen med oss allihopa, mumle, ella, .. ja, några till som jag inte kommer ihåg. Avsnittsmässigt var också en av de där treffarna roligast, jag minns att det visades nya Voyager-avsnitt som inte hade kommit till Sverige än då. Dubbelavsnitt Voyager på Draken .. mmmm Härliga tider!
 4. Vilken rolig tråd! Det här är ju precis vad vi i styrelsen vill läsa! Det visar ju på många engagerade trekkers som tänker kring treffarna! Utsmycknings-frågan kommer ju bli aktuell igen nu när vi byter lokal till Roy i centrala göteborg (se mer på www.bioroy.se ) där det är en än mindre foajé än Möllan men större inne i salongen, där man kan mingla istället. Vi har funderat på det här med foto-tavlorna som du nämner, Centerwall. Kanske ett digitalt alternativ istället? En bildskärm där det rullar en massa gamla bilder från föregående treffar? Vi har haft liknande upplägg på mässor med gamla trailers som rullat på en monitor eller laptopskärm. Men fortsätt skriv förslag! Det finns alltid utrymme för förbättring! Och styrelsen läser allt med stort intresse.
 5. För er BSG-fans som törstar efter mer nu när det är säsongsuppehåll kan jag tipsa om scifi.com/battlestar där man kan hitta massa gottigt! Deleted scenes, men också mina favoriter, Podcasts som är ämnade att lyssnas på samtidigt som man ser avsnittet för andra gången, ungefär som ett kommentatorspår till en DVD. Det är Ronald D Moore (som även har arbetat på flera Trek-projekt, bl. a. TNG) som pratar, och ibland har han eventuella medskribenter med sig. Mycket lyssningsvärt!
 6. En liten teaser: det planeras att det ska hållas en Star Fest i Göteborg någon gång under hösten eller vintern .. håll utkik på trekkers.se !
 7. Kolla http://www.trekkers.se startsidan så finns det en söt bild med en nalle iklädd enterprise-uniform, och jag kan intyga att den är väldigt kramgo! Sist jag kollade in dom va det rea också! Har för mig att jag räknade på ca 150 spänn inklusive frakt.
 8. Wheee va roligt vi hade! Eller vad tycker ni som va där?
 9. Jag känner att jag nog är lite skyldig till att en del uppfattar det här forumet som strängt och jobbigt, men jag håller med varenda ord som mina kollegor Jocke och Peter skrivit i föregående inlägg. Ett litet erkännande också, jag hade stora problem med ett 'Ten Forward' där man skulle få prata helt fritt, men nu när det finns och fungerar så fint som det gör så tycker jag att det är jättebra.
 10. Hehe, många olika åsikter. Jag är inbiten synthare och lyssnar inte på mycket som inte är framtaget på en laptop, men schlagerfinalen är liksom obligatorisk, jag älskar det! Svenska uttagningarna har blivit lite sämre nu när de sprider ut det, det blir liksom lite hattigt med en massa deltävlingar. Men det är roligt att många fler kan vara med. Jag fick en ny favorit i Pay TV - Trendy Discoteque (som faktiskt fått en del framgångar på dansgolven i våras) förra festivalen. I EM-finalen tycker jag att Lena rockade svetten ur hela lokalen och borde vunnit stort! Men ack, trenderna var mot Svensk snäll-pop i år.
 11. Livet efter studenten ja .. det är ju då allt börjar. Jag har haft alla möjliga konstiga småjobb (jobbar fortfarande kvar på TNS Gallup med UNDO_2000 och Enemix ) och har läst 2 år på universitetet. Och där har jag många år kvar. Min student var solig, men jag letade i typ en halvtimme efter mina släktingar som hade gått och gömt sig.
 12. Det är ju precis som med SJ det här med västtrafik. Från början var ju Statens Järnvägar kraftigt subventionerade av kommunen för att kunna se till att alla Svenskar skulle kunna ta sig till hela landet, och de byggde ut ett stort tågnät. Det heter fortfarande SJ men har helt andra förutsättningar, man får inte alls lika mycket pengar från staten och får klara sig på en idé om privatisering och måste se till att resenärerna betalar sina kuponger för att kunna ge personalen lön. Förutom förare till en himla massa dyra tåg har de ett jätte-nät av tågräls som till största delen skapades när de fick massor med pengar av staten, som de nu inte har råd att underhålla utan att ta ut hutlösa priser av biljettköparna.
 13. Underligt hur man kan tycka så olika, jag tyckte att avsnittet blev väldigt bra just för att slutet tog en vändning man inte hade räknat med att en amerikansk TV-serie skulle göra. Att den plikt-trogna (om än komplicerade) karaktären väljer terroristernas sida! Grymt snyggt inlindat också, man förstår hennes val till 100%. Synd bara att USA har blivit ett så otryggt land i allt vad politik heter, att de aldrig skulle våga göra en liknande vändning i Enterprise.
 14. Och vad intresserar det oss? Skriv då VARFÖR du inte sett dem, om du nu har nån anledning, annars blir ditt inlägg ganska irrelevant och städas bort ;)
 15. Min röst gick på att de gjorde rätt som la ner serien, för handlingen va faktiskt inge vidare det senaste. Men hade de lagt ner lite mer möda och stort besvär på att hitta bättre manusförfattare hade det nog gått bättre, men sånt kostar pengar ..
 16. *haha* mycket bra ämne Om jag fick skriva trek skulle jag ge besättningen lite mer moraliska problem/dilemman, och inte försöka 'lösa' dem på 44 minuter. Däremot är det svårt att göra svåra dilemman på så kort tid, så fler dubbelavsnitt! Just nu är det ju Enterprise som är aktuellt för förändring, och så mycket ögongodis som ni killar fått skulle jag ge oss tjejer lite mer att titta på, mera Malcolm och Trip med andra ord. :P
 17. Mycket att göra .. men nu är det jul och då finns det lite tid för att läsa allt man missat på forat! God Helg & Gott Nytt Star Trek-år!
 18. Förlåt .. men nu fattar inte jag riktigt. Du är som vem? Och vem träffade William Shatner?
 19. Jonathan, jag har redigerat ditt inlägg. Hänvisar till PM skickat idag, och hänvisar till forumreglerna angående flaming. "Flaming - Direkta förolämpningar av medlemmar, forumledare eller administratörer kommer inte att tolereras. Även flaming av Star Trek Serierna (TOS, TAS, TNG, DS9, Voyager, Enterprise) eller filmerna, detta gäller så klart även andra sci-fi serier/filmer, kommer inte att tolereras. Det ??r en sak att ge kritik om man kan bevisa det, men att endast skriva t.ex. "detta suger" anses vara flaming, men att argumentera en sådan kommentar är accepterat. "
 20. Agent Smith, jag måste upplysa dig om vad som står i forumreglerna om flaming. "Flaming - Direkta förolämpningar av medlemmar, forumledare eller administratörer kommer inte att tolereras." Nu ser jag inte ditt inlägg som någon direkt förolämpning. Speciellt med tanke på att du verkar nyfiken på vad vi pysslar med. Men tänk dig för nästa gång. Det är inte alla som vill bli uppmanade till att inte ruttna bort helt.
 21. Jepps, har sett den och skrivit analys på den :P Brukar visa den för alla sf-intresserade vänner (däribland Seven of nine) som inte sett den förut.
 22. *snyft* vilken tur att det bara inte är jag som sörjer dem. Jag var på gränsen till tårar när de stod bakom den där brand-dörren och blev infekterade med det elaka viruset. De fick ju en egen TV-serie i USA, men vad jag förstår gick den inge vidare, och lades ner efter drygt en säsong.
 23. Mitt tips, Captain Mariah, läs hela ämnet innan du frågar dylika frågor.
 24. Solklart, Spock :vulcan: Har för mig att jag har svarat på detta förut, men det var nog i diskussionen om bäste science-officer tror jag .. Så, jag drar det igen. Spock är i särklass den bästa alien-karaktären genom hela Star Treks tidslinje, och det kommer att krävas mycket för att slå honom i det. Vulcans har mycket som människor inte har, och är värda mycket eftertanke. Men Spock är den bästa vulcaniten, kanske för att han är den förste, skrev boken, men också för att han är helt unik. Finns ingen som kommer att spela vulcan så som mr. Nimoy.
 25. Jasså det är så den kommer att heta! Har snokat lite efter den på nätet, men Cubic hade jag ju inte gissat .. *börjar leta på nytt*
×
×
 • Create New...