Jump to content

Gissa Star Trek-handlingen!


Recommended Posts

Tänkte starta en lektävling i stil med associationsleken. Jag börjar med att ge en titel tex Year of Hell. Sedan kommer någon med en påhittig och underhållande innehållsbeskrivning till denna tex: Janeway måste stoppa en aliens som ändrar på tidslinjen i deltakvadranten. Sedan skriver ni en egen titel som någon annan får skriva ett inehåll till osv....

Beskriv gärna vilken serie som handlingen handlar om (tex voy i ovanstående) om detta är nödvändigt för att förstå handlingen.

Det är inte nödvändigt att hålla sig till den handling som faktiskt är kopplad till aktuell titel! Iden är att ni helt fritt ska associera till titeln!

Lycka till!

Jag börjar!

Picards farm.

J.

Edited by Supreme Comander JAF
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Detta känns lite som Nya Rappakalja där man ska beskriva handlingen till en filmtitel. Kan nog bli skoj. Här kommer mina assocationer och tankar kring Picards farm

Picard har tagit upp grönsaksodling som fritidssyssselsättning på holodeck. Han arrangerar en skördefest för de närmaste av medarbetarna utom Worf och Ro Laren, som har hand om bryggan. Mitt under festen tas skeppet över av en ny ras aliens som snabbt utmanövrerar den tjänsthavande besättningen (Worf och ro Laren lyckas undvika att bli tillfångatagna). Dessa aliens har under en tid övervakat skeppet och blivit nyfikna på holodeckfunktionen så deras syfte är att undersöka vad det finns för möjligheter med denna nya leksak. De sätter således säkerhetsfunktionen ur spel och förvandlar sedan den fridfulla farmmiljön till något som kan liknas vid en dataspelsmiljö där tomaterna blir bomber och fågelskrämmor levande med sylvassa liar, skördetröskor mejar allt i sin väg och vinrankorna blir strypsnaror o.s.v. För Picard och de andra gäller det att överleva och ta sig ut ur holodeck och för Worf och Ro Laren att på något sätt ta tillbaka herraväldet över skeppet.

Det löser sig till slut genom list och mod som vanligt. Kände att jag lite tappade inspirationen på slutet...

Nästa titel är: When you wish upon a star

Link to comment
Share on other sites

When you wish upon a star. (tng)

En alien som besöker skeppet har förmågan att låta besättningens högsta önskan bli verklighet. Data blir mänsklig, La forge ser igen, Picard får familj och barn på skeppet osv. Nackdelen är att besättningen samtidigt blir av med sin förmåga att leda skeppet vilket ställer till trassel när aliens kamrater anfaller skeppet....

Ny titel:

Delayed destruction.

J.

Link to comment
Share on other sites

"Deleyd destruction" Voy

Harry kim drabbas av ett dödligt virus sedan han har ramlat i förorenat vatten vid besök på en planet i deltakvaderanten. Seven of nine använder modifierande nanoprober för att rädda Harrys liv. När Harry återgår till sitt arbete börjar Voyager drabbas av mystiska fel. Felen är först obetydliga och mest irriterande. Det börjar med att Janeay hela tiden får te "Eearl grey hot" när hon ska beställa kaffe. Allvarligare fel följer dock och B'Elanna och Harry hinner inte reparera felen förrän nya uppstår. Till slut drabbas de livsuppehållande systemen. Då kommer dock doktorn på en lösning och injecerar Harry med ett retrovirus och de mystiska felen upphör. Voyager är ännu en gång räddat av den fantastiska doktorn!

Ny titel:

"Mr Data I presume?"

Link to comment
Share on other sites

"Mr Data I presume?" Voy

På en avlägsen planet i deltakvadranten hittar voyger delar till en android som verkar vara tusentals år gammal. När de plockar i hop den finner de till sin överraskning att det inte är vilken droid som helst utan en viss data som efter nemesis på något sätt färdats genom hela galaxen och dessutom tillbaka i tiden...

Ny titel: The last Human.

J.

Link to comment
Share on other sites

"The last human" DS9

Under ett rutinuppdrag fångas Defiant i ett bakhåll från Cardassiska skepp. Skeppet blir allvarligt skadat. Samtidigt får de veta att DS9 är under attack av en stor konvoj Jem Hadar. Doktor Julian Bashir tar en skyttel och försöker hämta hjälp. När han ska fly med skytteln blir han dock träffad av Cardassisk eld. Han ser en kraftig explosion och tror att Defiant förstörts.

Bashir tvingas nödlanda på en Cardassisk måne. Månen anses inte strategsiskt intressant så den befolkas bara av kvinnor, barn och gamla... De lider av ett allvarigt virus som försvagar och dödar dem en efter en. Julian försöker hitta på ett botemedel men han lyckas föst inte. Sedan blir han själv sjuk. En kardassisk kvinna tar hand om honom och mot alla odds tillfrisknar han. Han använder antikroppar från sitt eget blod för att bota de andra.

Ny titel:

"The voyage of the dammed"

Link to comment
Share on other sites

The Voyge of the dammed. Ds9.

Under en resa i gamma kvadranten utsätts defient plötsligt och oväntat för upprepade attacker av en okänd ras. Efter att ha tagit att en av besättningsmedlemmarna på de anfallande skeppen som fånge upptäcker de till sin förskräckelse att de har dömts till döden av främlingarnas högsta domstol för handlingar som lett till miljontals döda. Sisco och company måste nu bevisa sin oskuld genom att fånga de skyldiga innan tidsfristen går ut. Vilket den gör om 47 timmar...

Ny titel: I am your father!

J.

Link to comment
Share on other sites

I am your father DS9

Vid ett uppdrag i Gammakvaderanten fångar Defiant ett nödrop från en ensam människa som befinner sig på en avlägsen måne. De räddar mannen som visar sig vara doktor Bashirs far vilket bekräftas av dna-test. Alla välkomnar mannen på DS9 utom Quark och Odo som är misstänksamma mot honom. Genom Bashir får mannen veta mycket om DS9 försvar.

Mannen är dock egentligen en formskiftare som har manipulerat DNA-testet. Ska Quark och Odo lyckas rädda stationen i tid.

Ny:

Spirits of tommorrow

Link to comment
Share on other sites

Spirits of tomorow. ENT

Under utforskningen av en okänd del av rymden lyckas enterprise gänget bärga liket av en människa som dött i en flyktkapsel av okänd sort. Det visar sig senare att människan bär starfleet uniform och att kapseln är från 24 århundradet. Till sin förvåning lyckas doktorn återuppliva personen som visar sig vara en viss kapten Jean Luc Picard. Denne har en spännande historia att berätta för kapten Archer...

Ny titel: Three Captains of the Enterprise .

J.

Link to comment
Share on other sites

The three captins of the Enterprise. Ent

Det visar sig att det är Romulanerna som har förstört Capten Picards skepp. Romulanerna stal teknologi från Enterprise och tog med sig den tillbaka i tiden. Romulanerna hotar Kapten Kirks Enteprise och hela federationens framtid. Med hjälp av stulen sulibanteknik reser kapten Picard och kapten Archer tillbaka till framatiden. Tillsammns med kapten Kirk iscensätter det en djärv plan för att stjäla tillbaka teknologoin.

På Enterprise får Trip problem med att försvara sig mot en attack från ett okänt skepp.

Ny: "The new adventures of captin Proton"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

"The New adventures of Captain Proton" VOY

Tom Paris har mardrömmar. Han drömmer att han är captain proton och försöker att rädda jorden från skurkarna. Dessa drömmar dyker även upp under hans tjänstgöring på voyger vilket leder till att han sätter hela skeppet i fara. Detta tvingar Janeway och co att skapa ett nytt captain proton program för att leda tom rätt. Senare visar det sig att den verkliga boven i dramat är en alien med mentala krafter...

Ny titel: The lost worlds...

J.

Link to comment
Share on other sites

The lost worlds...

Kirk och company använder "slingshot" manövern och råkar åka lite väl långt tillbaka i tiden, Till Jura tiden... Men bland alla dinosarier och annat gammalt finner dom en avancerad ras av dinosarer. Dessa dinosare lever på en ö (atlantis) där dom har utvecklat Warp teknologi och förbereder sej för att lämna jorden eftersom att en jätte stor sten klump är på väg mot jorden.

Kirk och hans gäng försöker ge dinosariena tid att ge sej av och slutligen efter att scotty har vispat ihop en tractorbeam inverter ray som ger dinosarien tillräckligt med tid att fly så

står hela gänget på bryggan och ser på skärmen hur meteoren slår ner på jorden, och hur atlantis förintas.

Enterprise ger sej av hemåt till rätt tid och den slutar med att kirk spock och mccoy undrar om dessa dinosarie kommer komma tillbaka till jorden någon dag?. Dinosarie skeppet sätter kurs mot Delta kvadraten.

Slut

Nästa avsnitt " Gary seven and the Q's"

/Conny

Link to comment
Share on other sites

"Gary Seven and the Q:s" Voy

Gary är 10 år och lever på en planet i deltakvaderanten som är mycket lik jorden. Planeten drabbas av flera katastrofer på grund av att de som bor där har förstört miljön. Planeten är dömd att gå under. I det läget blickar Gary mot rymden och lyckas sända ett meddelande med hjälp av en primitv sändare.

På Voyager lyckas Seven fånga upp Garys meddelande och börjar brevväxla med pojken utan Janeways veteskap. När hon förstår att hans planet är dömd av undergång ber hon Janeway att Voyager ska hjälpa dem. Hon vägrar dock med hänvisning till prime directive. Seven ger sig dock inte utan bestämmer sig för att i hemlighet hjälpa planeten. Hon ger sig av i Delta flyer tillsammns med Tom Paris och Harry Kim mot planeten.

Skytteln fångas av en okänd kraft och störtar okontrollerat mot planeten. De lyckas inte åtefå kontrollen. Just när skytteln är på väg att brinna upp i atmosfären tas den över av en okänd kraft. Delta flyer landar med en oskadd besättning.

Det visar säg att planeten bebos av unga outvecklade Q-varelser. Fast hur ska de kunna använda sin kraft för att hjälpa sig själva? Har Voyager äntligen fått svar på gåtan var Q kommer i från?

Ny titel:

"The what-if-scenario"

Link to comment
Share on other sites

"The what-if-scenario"

Voyager åker igenom en ovanlig tråkig del av rymden , så att gänget har satt skeppet på autopilot och slappar för det mesta runt om i skeppet.

Tuvok som e vulcan slappar ju inte som ni vet, så han meckar med ett hologram program som skall lära alla rödklädda säkerhets snubbar att inte gå och dö på första bästa away mission som dom hänger med på. (janeway har börjar grubbla på varför just dom dör)

Som vanligt blir det något fel med dator så att säkerhets spärrarna är av, precis som tuvok tränar en grupp med fumliga red shirts .

Samtidig så går alla mat maskiner sönder och Nelix blir jätte sjuk, Vilket i sin tur gör så att Janeway inte får sitt Kaffe på morgonen, Så hennes humör är inte alls på top.

Efter mycket trappaser och en tårdrypande dödsscen lyckas tuvok och dom andra klara sej ut och stänga av programmet.

Dom möts av Janeway som skakar av kaffe abstinense och får till slut en slurk av Tuvoks Vulcan mocca som han hade i sin termos.

Ny titel:

"Wesley Shut Up"

Link to comment
Share on other sites

"Wesly shut up" TNG

Weasly håller på med ett forskningsprojekt om Warp drift. Han kommer på att han kan effektivisera warpdriften genom att ända warpplasmans sammansättning. Samtidigt passerar Enterprise genom ett mörkt och obebott område i rymden. Kapten Picard känner sig mer än lovligt irriterad. Det finns inget att utforska och han har läst alla sina böcker flera gånger. Till och med ett nytt holodeckprogram som Data har designat kan inte hålla honom sysslesatt. När Wesly förslår att de modfierar warpmotorerna enligt hans nya experiment får Wesly svaret att han ska hålla tyst.

Det är inte bara kapten Picard som känner sig irriterad. Beverly skäller ut Wesly när han kommer fem minuter för sent till middag med sin mamma. Riker och Worf blir osams om sin relation till caunsler Troi. På bryggan tar Picard utan förvarning fram sin faser och skjuter Riker sedan de varit oense om vem som ska bemanns den taktiska stationen. Riker blir allvarligt sårad fast beverly lyckas rädda hans liv.

Samtidigt börjar systemen på skeppet att gå sönder en efter en. Wesly hittar oraksen till felet. Men hur ska han få övriga att tro honom.

Nytt avsnitt: "He who musn't be named"

Link to comment
Share on other sites

"He who musn't be named"

Archer är på semester på risa, några månader efter att enterprise har sprängt Xindi vapnet,

Han kontaktas av en mystisk kvinna som säjer sej veta mera om sulubans temperal cold war ledare. Archer tvingas fly ut i djunglen med kvinnan efter att hans hotel rum sprängs och de jagas av 2 sulubans som försöker tysta kvinnan.

Efter mycket jagande så kommer archer och kvinna bort från dom och sätter sej för att vila,

Kvinnan berättar att den mystiska ledaren är från ett rymd imperium och att deras ras kommer att kriga mot starfleet om några tiotal år , plötsligt genomborras hon av en laser stråle och dör sakta i archers händer, Archer hinner se en skymt av mördaren och ser att han har spetsiga öron.

Kvinnan säjer några kärleks fulla ord och dör sedan för gott.

Senare på starfleet kontoret

Archer är sur och arg på sin chef och hävdar att det var en vulcan som dödade kvinnan.

Suval hävdar att det inte fanns några vulcaner på planet och att det inte i sådana fall skulle ha låtit archer leva med kunskapen (skulle inte vara logiskt)

Archer stormar ut sur medans sovol snackar med en av sina rådgivare på vulcanska

Sovol "kan det vara våra bröder?"

Rådgivare "dom gav sej av hundratals år sedan!, det finns inget som tyder på att de är tillbaka"

Sovol "må så vara men jag litar på archer och han har inte fel att han såg någon med spetsiga öron på risa"

Rådgivare "Jag skall säja till våra agenter att hålla ögonen och öronen öppna för mer information.

Slutar med att en Romulan warbird åker iväg från kameran och sätter på osynligent skölden.

Nytt avsnitt: In time for death

Ps Dom här storysarna skulle kunna passa i star trek, bara lite mer "kött på benen" behövs

/Conny

Link to comment
Share on other sites

"In time for death" TNG

En åldrad amiral kommer ombord på enterprise och ger order om avresa mot en viss destination. Detta utan förklaringar. När sedan enterprise närmar sig destinationen i fråga blir de överraskade av en blockad. Detta tvingar amiralen att förklara anledningen till att han måste till en av planeterna i solsystemet. Nämligen att det är platsen som han kommer att dö på och detta mycket snart. Dessutom måste enterprise hindra den främmande rasen att fånga amiralen innan han dör för annars kommer hela maktbalansen i kvadranten att rubbas. Till nackdel för federationen...

Ny titel: Mirror? What mirror?

J.

Link to comment
Share on other sites

Mirror? What mirror? Voy

Seven går motvilligt med att spela en holonovell med teamt "Snövit". Samtidigt håller B'Elanna på att uppgradera daton på Voyager. Något går fel och Voyager förlorar kontroll över Holodecket. Säkerhetsspärrarna funkar inte och Seven är fast i en Sagovärld som hon inte känner till så mycket om. Hon vet inte ens vad spegeln har för roll. Chacotey är tvungen att gå in p?? Holodecket och spela rollen som prins för att rädda Seven. Men ska han hinna i tid för att rädda hennes från den eleka häxan.

Ny: Holomania

Link to comment
Share on other sites

holomania, ds9

någonting är väldigt fel med quarks holosviter. trots idogt klagande hos sisko kan han inte få en starfleetingenjör att laga felet sviterna vilket leder honom till att göra vad han avskyr mest - spendera latinum. snålheten bedrar dock visheten och han anlitar billig arbetskraft från the orion syndicate. syndikatet vill ha mer information om ds9 i allmänhet och folket som arbetar där i synnerhet. därför installerar de sensorer för att övervaka vilka program som används av vilka kunder. men, syndikatet är inte precis kända för sina överdrivet stora ingenjörskunskaper och när o'brien och bashir kör en av sina krigssimuleringar kraschar holosvitens låsanordningar och säkerhetsprotokoll. för att göra saken ännu värre börjar delar av andra program läcka in och skapar en minst sagt förvirrande röra. de båda finner sig i ett holokrig utan säkerhetsspärrar eller för den sakens skull logik.

ny titel: klingon gambit

Edited by everybodyknows
Link to comment
Share on other sites

Klingon Gambit DS9

Quark blir kontaktad av sin före detta klingonhustru Grilka. Hon övertalar honom att åka med henne till en avlägsen kligonutpost. Quark har alltid varit svag för Grilka och dessutom lovar hon honom att det finns möjlighet att tjäna en stor mängd latinum. På vägen blir de dock tillfångatagna av en grupp klingons som har brutit sig ut ur imperiet. Quark är tvungen att använda alla sin kunskap som handelsman för att köpa sig fri. Kanske kan han också göra en vinst på köpet. Quark spelar ett högt spel! Ska han lyckas?

Ny titel: Captin's worst fear

Link to comment
Share on other sites

captain's worst fear, ent

archer får ett brådskande meddelande från starfleet command. enterprise ska omdelbart återvända till jorden för att förklara sina handlingar vid p'jem för en tribunal. det har nämligen visat sig att templet inte enbart innehöll en hemlig bas utan även ett biologiskt stridsmedel. vulcanerna är mer än lite förtegna om vad det biologiska vapnet är designat för att göra, men scans av området har visat att rester från vapnet (vilka skulle varit närvarande) inte kan hittas.

archer berättar hela historien om p'jem för sina överordnade men vulcanerna är övertygade om att han har stulit vapnet från dem. som en temporär åtgärd får archer ge över sin kaptensstol till t'pol och stanna på jorden för vidare förhör.

samtidigt som allt detta händer har en liten extremistsekt på vulcan i hemlighet samarbetat med romulanerna. sekten vill uppnå en slags syntes mellan den vulcanska logiken och de romulanska känsloyttrandena. för att lyckas med detta planerar de att släppa ut det biologiska vapnet (vilket vi får veta snällt nog blev tillhandahållet av andorianerna) över de tre största städerna på vulcan. vi får nu även veta vad vapnet gör - bryter upp de logiska spärrarna hos vulcans.

ny titel: compassion of the killer

Link to comment
Share on other sites

Compassion of the killer Enterprise

Trip är ensam ute på ett uppdrag med skyttel nummer ett när han av okänd anlening störtar mot en planet. Plateten bebos som tur av välvilliga humanioder som lyckas bota hans skador från kraschen. Skytteln går dock inte att laga.

Trip välkomnas att stanna på planeten medan han försöker kontakta Enterprise. Vilket dock visar sig vara svårt eftersom planeten omges av en energibarriär. Trip kommer till en början överrens bra med invånarna. Han blir särkilt vän med en liten flicka vars föräldrar han bor hos. Hon drabbas dock av en allvarlig obotlig sjukdom. För att förhindra smitta tillämpar invånarna aktiv dödshjälp.

Trip kan inte gå med på detta utan flyr till en gråtta med den sjuka flickan som dör i hans armar. Invånarna hittar Trip och de visar sig att han också har blivit sjuk. De hävdar att metoden de använder för döshjälp är smärtfri och att de gör det av medlidande. Trip vill dock inte gå med på dödshjäp. Under tiden letar Enterprise efter Trip.

Ny titel:

Profit, honor and logic.

Link to comment
Share on other sites

profit, honor & logic, ds9

strandsatta på en fiendeplanet försöker nog och worf få kontakt med starfleet igen innan jem'hadar styrkorna anländer. räddningen kommer oväntat i form av en vulcan som levt i exil på planeten i flera årtionden. han ansåg nämligen att det mest logiska med existensen som sådan var att inte förändra något naturligt skeende och helt enkelt isolera sig från allt och alla. men när dominionstyrkor attackerade hans oas i tillvaron beslöt han sig för att bryta sin exil för att leta upp en ny öde värld att bosätta sig på. samtidigt som jem'hadar patrullerar området i jakt på inkräktarna får sisko ta emot en kommuniké från vulcan. de vill ha hans hjälp att rädda en av deras främsta vetenskapsmän som de fruktar blivit galen...

ny titel: darkened day

Link to comment
Share on other sites

Darkned day TOS

Kirk, Spock och Macoy kraschar med en skyttel på en till synes obebodd planet. På Enterprise tror de att de har dött eftersom de har "sett" deras skyttel brinna upp i atmosfären.

På planeten är landskapet öde. Här finns inga hemska alians att slåss mot och inga snygga kvinnor att förföra. Kirk känner sig snabbt uttråkad. Spock däremot trivas på planeten. Tillsammans försöker de komma på ett sätt att kontakta Enterprise. Macoy och Kirk har det riktigt tråkigt. De börjar gå varandra på nerverna. Spock ägnar sig åt Vulcans meditation.

Det börjar snabbt skymma och det visar sig att planeten inte alls är obebodd. De får en känsla av att vara iaktagna. Kirk och Macoy blir allt mer irriterade och börjar gräla. Något liv finns det - men. "It's life Jim but not as we know it" säger Spock oberört. Planeten bebos av andar eller rent av spöken. Ska de kunna ta sig där i från med förståendet i behåll?

Ny: Odo´s day.

Link to comment
Share on other sites

Odo:s day (ds9)

Odo vaknar en morgon med molande känsla av att något inte är som det ska ombord på ds9. Det visar sig senare att alla andra beter sig konstigt och onormalt, dock utan att veta om det eller märka något. Efter en hel dag fylld av de mest märkliga händelser som stationen upplevt lyckas Odo rätta till problemet och bli hjälte på köpet, vilket han finner en smula irriterande...

Ny titel: On the killing fields of love.

J.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...