Jump to content

Sportdykning


Thalaxian

Recommended Posts

Vad spännade att du funderar på att ta dykarcertifikat. Jag har alltid tyckt att det är spännande att utforska undervattensvärlden. Jag har ibland funderat på att ta certifikat fast just nu har jag inte råd och sedan har andra intressen som exempelvis Star Trek tagit vid.

Jag vill gärna veta hur det går för dig! Jag tycker det vore jätte roligt om du berättar lite om dina framgångar. :)

Link to comment
Share on other sites

Helt korrekt Orville, Jag tog dykcert -98, men har inte dykit så mycket och senast var 2000, så jag har inte så mycke erfarenheter att komma med. Men det jag kan rekommdera är att du får lära dig att dyka med torrdräkt då det skiljer sig lite från att dyka med vanlig våtdräkt, om du hade tänkt att dyka i svenska vatten.

Och när jag tog cert var man tvungen att ha eget cyklop, snorkel och fenor, vilket blir en extra kostnad om man inte har det redan. Man måste även göra lugnröntgen vilket också kostar en slant, 400 kr när jag gjorde men det är som sagt 8 år sedan.

Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
jag får inte ta dykcert :( jag är astmatiker så det går inte

Jag är också astmatiker men jag har tagit mitt cet :) Då kan du nog det med, det enda som krävs är en läkares godkännande - vilket inte innebar några konstiga tester alls utan bara en diskussion och ett urinprov. Lycka till

Jag tog mitt cet för ungefär två år sedan och har sedan dess inte dykt då studentlivet är både tidskrävande och ganska fattigt. Dykning kan jag absolut rekommendera, det är en fantastisk upplevelse. Ta gärna ett cet inom organisationen PADI www.padi.com då ditt cet i så fall kommer gälla över hela världen och anses ha mycket god standard.

www.dykarna.nu är en bra sida med mycket dykarhistorier och bilder, du kan även annonsera för dykbuddies och utrustning om du vill.

Edited by Commander Michels
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...