Jump to content

Eleventh hour


Kai Dukat
 Share

Recommended Posts

Patrick Stewart har varit med i en serie som heter Eleventh Hour på ITV i England. Detta ska vara en nyinspelning från 70?-talet. Om jag har förstått det hela rätt så är det en miniserie i fyra delar och den sändes under feb och mars.

Är det någon som vet vad detta är för något. är det sf eller "bara" en okult thriller? Jag tror dock att Stewart spelar någon typ av psykolog.

Link to comment
Share on other sites

Har nu sett det första avsnittet av denna serie, och är ganska nöjd. Är serien SF+ njaa kanske inte. Det handlar snare mer om populärvetenskaplig deckare, men den rör sig – i alla fall i detta avsnitt – i ytterkanten, gränsen till sf. Men serien har mer med Mord i sinnet än Arkiv X, framför allt i strukturen, men också inramningen av intrigen. I sann brittisk brutal-show-våld ramas avsnittets intrig i, avsnittet handlar om kloning av människofoster och det har inte gått så bra och allt inleds med att man finner begravningsområdet för alla de misslyckade fallen.

Tillskillnad mot Mord i sinnet så kopplas inte vetenskapsmannen in i fallet, utan det är han som driver det hela. Och självklart är det Herr Stewart som spelar vetenskapsmannen. Brotten som behandlas är vetenskapsbrott, dvs skurkarna bryter mot vetenskapslagarna och Stewart ska få dem att sluta.

Serien har tyvärr inte allt för stor budget, faktum är att jag undrar ibland om inte det är Stewart som är budgeten. Man kan gnälla på scenografin, de andra skådespelarna och några FX kan ni glömma. Men detta kompenserar man dock genom ett udda och snyggt foto, stundom är det riktigt riktigt snyggt. Men styrkan är dock ett mycket fint manus med fin struktur och bra tempo – avsnitten är långfilmsavsnitt – okej Geppetoplanteringen var lite för billig men annars riktigt bra. Stewart är dessutom helt underbar, på sitt bästa humör och hans skådespelartalanger blir x-tra bra när bakgrunden är naken och befriad från FX.

Avsnittet får 3/5

Bonus: Fast det är en pilot så slipper vi den obligatoriska presentationen av de inblandade. Intrigen går före karaktärerna. Flera sådana prioriteringar vill man se bland piloterna.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 3 weeks later...
Andra avsnittet var riktigt bra för att vara en tv produktion. Nivån högre detta avsnitt än första. Dock slår Picard fram när Stewart skäller ut sin kolega som är ansvarig för smittan. Bra jobbat :D

4/5

Håller verkligenmed Kai. Den scenen kändes verkligen star trekkig. Vyn från hustaket skulle man lätt kunna ha bytt ut mot en viewscreen

Är den kvinnliga livvakten något lik karaktären Tasha Yar? Eller är jag kategoriserande för att de båda är tuffa och blonda?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...