Jump to content

Romulaner och vulcaner: skillnaden?


romulanboy_
 Share

Recommended Posts

vad är det egentligen för skillnad på romulaner och vulcaner? bort sett från att romulanerna är en gren av vulcanerna.

är det bara jag som är trög kanske? (Skulle inte förvåna mej) hjälp en stackars nybörjare!!!

Rent fysiskt skulle jag inte tro skillnaden är alltför stor bortsett från att de har något olika utseende där Romulans bl.a. har skarpare ansiktsdrag (i alla fall från TNG och frammåt).

De största skillnaderna är förmodligen de kulturella. Vulcans har omfamnat logiken och deras civilisation är uppbyggd kring detta begrepp. Romulans däremot har behållt sina känslor och deras samhälle kännetecknas snarare av politisk makt och kupper utförda i lönndom. Romulans verkar föredra att spela ut sina fiender mot varandra och själva hålla sig i bakgrunden. Som Worf säger: "They are without honor".

Link to comment
Share on other sites

Sägs att en Vulkans utan förtryckta känslor skulle vara väldigt våldsam och känslomässigt labila, styrda av dem långt mer än vad människan är. Detta stämmer ju inte på Romulans som ju snarare är lömska och avvaktande än våldsamma och kännslosvallande. Som Expendable Ensign säger så är Romulans mycket mer för intriger och "diception" än direkt fysiskt våld. Så man kan gissa att Romulans som ras har utvecklats ganska långt från sitt ursprung, även om deras anatomi fortfarande är väldigt lik.

Jag håller med Worf när det kommer till Romulans.

Edited by Unkas
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

cloak eller brist därpå behöver ju inte bara ha att göra med teknologiska framsteg. federationen har förbundit sig att inte använda cloak och eftersom vulcan ingår i federationen är svaret logiskt. (ursäkta ordvitsen, kunde inte låta bli...;)). av vad jag har förstått av skillnaden mellan en vulcan och en romulan är det främst psykologisk dito, så som flera av er varit inne på. folk lämnade vulcan för att söka sig en annan väg där logik och känslor var mer i symbios. sen har det ju gått som det gått. tycker dock att man fortfarande kan spåra en viss vulcansk logik hos romulans i deras eviga ränker och planer. jag menar, varför göra något öppet som man kan göra i löndom? ;) :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Teknologiskt sett så tror jag att romulaner och vulcaner är rätt så likvärdiga. Vi har fått se en del av romulanernas teknologi, men efter år 2155 (ENT) så har vi inte sett så mycket av vulcanernas, så det är svårt att veta hur dom har utvecklats. Det har tex inte visats många vulcanska skepp eller skyttlar efter det.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...