Jump to content

Federationsskepp från 2370-talet


thestargaze
 Share

Recommended Posts

Vilken av de följande är den bästa ifrån 2370-talet?

Intrepid Class

Prometheus Class

Soverign Class

det beror på vad du menar med bäst, du kan ju mena snabbast, slagstarkast, tåligast och så vidare. men jag ger en helhetsbeskrivning.

Intrepid-klassen är mest tänkt som ett utforskningsskepp och inte som ett krigsskepp. det är ett av dom snabbaste skeppen och har kraftfulla sensorer. det skapar även ett bättre warpfält genom att vinkla upp nacellerna inför warp. det är väldigt litet och har liten besättning. dess lilla storlek gör även att den ??r väldigt manöverbar. vapensystemen är inte de bästa, men tillräckliga för att försvara skeppet. manöverbarheten och snabbheten gör att den är bra för gränspatrullering och att slå till mot lättare rustade fiender.

Prometheus-klassen är mer tänkt som ett krigskepp, det har typ XII-phasers, vilka är väldigt kraftfulla (de satt förut bara på stationer). det är också väldigt litet och väldigt snabbt, men Prometheus största fördel i strid är MVA (Multi-Vector Assault), då skeppet delar upp sig i tre mindre delar. när skeppet delar på sig blir också fler phasers blottade och när man har tre skepp kan man attackera ifrån olika hålla samtidigt och på så sätt får fienden för mycket att göra.

Sovereign-klassen är lite mer ett allt-i-allo skepp. det är stort och tänkt för utforskning men har kraftfulla vapen som typ XII-phasers och Quantum-torpeder. detta skepp är också väldigt snabbt, men inte lika manöverbart som de andra.

i krig så skulle nog Prometheus-klassen vara bättre än de andra två. men när det gäller utforskning skulle Intrepid-klassen vara bäst. medans Sovereign-klassen kan göra det mesta väldigt bra. skulle man ha ett race mellan klasserna så skulle det bli ett jämt lopp. hoppas att detta duger bra, det är svårt att jämföra skepp som är bra på olika saker.

Edited by NX-01
Link to comment
Share on other sites

Tack Nx för ett mycket bra svar. Men att säga att man skulle välja Promethus i krig är en överförenkling. Det är som att ha en flotta av bara hangarfartyg och sedan få den sänkt av ett par ubåtar. Nej ge mig istället en välbalanserad slagstyrka med ett Galaxy som befälskepp, ett par Soverign och några Promothus som den hårda kärnan plus ett stort antal Intrepid som small boys. Då får man en välbalanserard flotta som till och med borgerna skulle frukta. Den stora nackdelen för både tng och voyger är nämligen att dom är själva. Dom har inga som kan avleda fiender eller skydda deras klockan sex medan dom attackerar en fiende eller någon som kan dra på sig fiendens eld om det går för hett till. Allt fienden i båda fallen behöver göra är att skicka våg efter våg tills torpederna är lika slut som sköldarna varpå galaxy och Intrepid blir ett enkelt byte.

Det här har man lärt sig i ds9 då man sällan ser strider skepp mot skepp utan i stora flottor där det ibland ingår ett tusen skepp. Det är vad jag kallar slagstyrka det. J.

Link to comment
Share on other sites

vad jag menade med att Prometheus var bättre i strid var just i mindre fajter mellan just bara två skepp. men det är som du säger, ska man in i ett storkrig så måste man ha en välbalanserad flotta.

Edited by NX-01
Link to comment
Share on other sites

Jag skulle säga Prometheusklassen eftersom det är ett X-prototypskepp (experimentskepp), dvs innehåller avancerade teknologier, lösningar och system som måste utprovas innan de kan börja produceras i större skala.

X-prototypskeppen är ju oftast långt före sin tid.

Hamnar dessutom skeppet i händerna på "Sektion 31" kan man tänka sig att det blir ändå farligare (räkna med en del suspekta uppgraderingar!).

Edited by Fleetadmiral
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...