Gå till innehåll
Bullen

TNG eller Voyager först?

Rekommenderade inlägg

Hejsan, är ny här så jag vet inte om jag gjort rätt i att starta nytt ämne...

Bakgrund: har nyss börjat titta på Star-Trek, och gillar känslan. Fick tag på "The next generation" ( med Jean-Luc Picard som befälhavare) orkade dock inte se kontinuerligt, så tittade på random avsnitt ett tag.

Fick därefter tag på Voyager, och upptäckt att de ofta nämner karaktärer från TNG, eller har med karaktärer därifrån, t.ex. Data och den "första" Q,

Här är frågan. Är Voyager en uppföljare på TNG?, alltså, Borde jag se Hela TNG innan jag ser Voyager för att förstå?,, eller är de uppbyggda på så sätt att båda är relativt självständiga serier och att man således kan se dem i vilken ordning man vill?

Tack på förhand. /J

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

välkommen hit till forumet! visst Voyager utspelar sig efter TNG men de är ändå helt fristående, man behöver inte veta ett skvatt om TNG för att njuta av Voyager, det är riktigt skoj ändå. ofta brukar dom göra en beskrivning så att nya tittare (eller glömska trekkies) ska förstå när någonting händer. när det inte blir nån beskrivning på nåt gammalt som dyker upp igen så är det oftast lätt att förstå eller helt enkelt inte så viktigt. du kan se serierna i precis vilken ordning du vill, men däremot bör du se Voyager avsnitten i ordning då de (även fast de är fristående) följer Voyagers resa hem till jorden.

personligen måste jag säga att jag tycker Enterprise är den bästa serien, men det är ju vad jag tycker. och sen kommer Voyager följt av TNG och TOS på delad tredjeplats. DS9 kan jag inte säga något om då jag inte sett den serien.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om du har fastnat för voyager så lär du nog få mersmak för star trek generellt. Och då lär du till slut vilja se TNG :) Och det är en fördel att ha sett TNG eftersom att det helt enkelt är bra och en stor del av hela star trek historien!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du kan se dem i vilken ordning du vill, men eftersom Voyager både producerats och utspelar sig efter TNG, så är det väl att rekommendera att se dem i samma ordning. Nedan visas iaf tidspannen för de olika serierna:

ENT: 2151 - 2155

TOS: 2266 - 2268

TNG: 2364 - 2370

DS9: 2369 - 2375

VOY: 2371 - 2377

(ST: Nemesis: 2379)

Redigerad av Fleetadmiral

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag håller med tidigare inlägg här att det går bra att se serierna i vilken ordning som helst. Ibland görs dock referenser till tidigare serier och i vissa avsnitt dyker personer från dessa serier upp och i så fall kan det förenkla om man sett serierna i rätt ordning. Detta händer dock ganska sällan och man missar ingen vital fakta om man ser dem slumpmässigt. I ett fåtal tillfällen görs även kopplingar mellan filmerna och serierna.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När det gället Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine och Star Trek: Voyager kan man se vilken som helst först. Jag personligen fångades av Voyager, och sedan ännu mer av Deep Space Nine. Jag tror att det beror på att rollfigurerna är lite djupare än i Next Generation.

Jag rekommenderar emellertid att man ser DS9 och VOY i avsnittsföljd, eftersom man då får en bättre upplevelse än om man ser enstaka avsnitt då och då. Nu, när TV4SF startar får man ju alla möjligheter att se avsnitten, och man kan banda det man inte kan se för tillfället.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...