Jump to content

Ricardo Montalban avliden


Nyhet

Recommended Posts

khan-twok-1.jpgRicardo Montalban, Khan Noonien Singh i bl.a. Star Trek: The Wrath of Khan, avled igår i en ålder av 88 år. Montalban flyttade till Hollywood redan år 1945 men var då redan en erkänd skådespelare. År 1967 framförde han sin oförglömliga roll som Khan Noonien Singh i Star Trek-avsnittet Space Seed, en roll han fick återta i den förutnämnda filmen, med bravur dessutom. Han har dock varit minst lika känd för en av huvudrollerna i TV-serien Fantasy Island eller för Spy Kids-filmerna och Macahan (How the west was won).

Han kommer att saknas av filmentusiaster över hela världen. Vila i frid, Ricardo Montalban.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Ytterligare en gigant innom Star Trek har gått hädan. Tråkigt att höra, men han kommer att leva vidare för sina prestationer i Star Trek och även utanför.

Inte länge sedan Majel tog sitt farväl, och nu Montalban. 2009 börjar som 2008 slutade. Stor tragiskt förlust i ST, och mycket intresse, mummlande, glädje och tvekan inför den nya filmlen.

Link to comment
Share on other sites

Mycket tråkigt att höra, han var med i ett av mina favoritavsnitt i Star Trek, och min allra största favoritfilm, både någonsin och i Star Trek universumet. Han fullkomligt glänste i rollen som Khan. Kommer alltid värdera hans jobb i Hollywood mycket högt, måste sett honom i Nakna Pistolen hundratals gånger som liten.

One for the road: KHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!!!!

R.I.P.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
×
×
  • Create New...