Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

Star Trek XI har strålats upp till ISS

Recommended Posts

iss_sunrise_090516.jpgPå begäran av besättningen ombord på ISS har filmen Star Trek XI sänts upp till den internationella rymdstationen ISS. Paramount skickade en kopia till NASA Mission Control, vilka i sin tur länkade upp filmen till astronauterna. Tanken är att alla ombord på rymdstationen ska samlas för en gemensam film"kväll" och titta på den senaste Star Trek-filmen med hjälp av en bärbar dator. Ombord på ISS finns både amerikanska, ryska och japanska astronauter.

I remember watching the original Star Trek series and, like many of my NASA co-workers, was inspired by the idea of people from all nations coming together to explore space, säger astronauten Barratt ombord, och fortsätter, Star Trek blended adventure, discovery, intelligence and story telling that assumes a positive future for humanity. The International Space Station is a real step in that direction, with many nations sharing in an adventure the world can be proud of.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag gillar tanke på att det är personer från olika länder på rymdstationen mycket bättre änn om det varit endast en nation i en rymdstation. Kanske kommer även Kina och Indien att vara med där uppe om några år. Fast Kina känns ännu lite långt bort.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En av astronauterna som är en "Browncoat" (fan till Firefly/Serentiy) såg också till att ta med sig filmen Serenity på sitt uppdrag upp dit, så de börjar få en riktig sci-fi samling där uppe... :lol: :w00t:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nja, eftersom de använder en vanlig pc som biosalong och eftersom det torde finnas arabiska oljeshejker med biosalonger som kostar som Rwandas bnp så är väl den knappast dyrast även om rymdstationen har kostat en skön slant.

Däremot torde det väl vara en av de mer exklusivaste biosalongerna i världen. J.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misstänkter att Expendable Ensign menar att det är en dyr affär att bygga en rymdstation bara för att åka upp i rymden och titta på film. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...