Jump to content
Sign in to follow this  
Lillis

iPad nästan som StarTrek pad?

Recommended Posts

Ja eller ganska exakt. Den kan ju tala med andra enheter via både wi fi och 3G. Sedan så kanske inte denna paden har så avancerade beräkningsprogram och avancerat innehåll som dom i star trek men detta är nog anfadern ;)

Personligen ser jag dock ingen nytta med denna pad i dagsläget om man redan har en bärbar dator och en modern mobiltelfon. Den har liksom bara ett snyggt användargränssnitt men ingte ännu lika stor kapacitet som en bärbar dator..och i detta påstående inkluderar jag att den har lite väl lite skärm för min smak både vad gäller långt tittande på film och mycket textbehandling.

Men som en mellanhand (visserligen vassare då än dagens pad)

mellan en arbetsdator och användare så är den säkert bra. Och det är så jag har fått uppfattningen att dom använder den i star trek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Absolut! Detta är en sak som jag och min pappa måste ha! (vi är lite applenördar också). Fördelen med den är ju alla apps man kan använda den till. T ex att läsa Star Trek serietidningar för 7 kr styck. ST serier är ju också svårt att få tag på i Sverige så det är en fördel.

Jag tror att detta kan bli en sak som slår ordentligt! Star Trek är på riktigt! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men film tittar man väl på i sin tv företrädesvis? ;)

Jag fick med ett filmpaket till min sonyericsson Satio, på 60 filmer tror jag. Men jag kommer bara att kolla på film om det verkligen kniper, t.ex på utlandresa när det är dötid. Film gör sej liksom inte på mindre skärm en kanske 20 tum. Men men smaken äro delad! :)

(och jo jag är en sucker för touch-grejen. Det är ju det på min telefon..och jag kommer nog aldrig att vilja gå tillbaka till knappar..inte vad gäller telefon i alla fall)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag tror nog man kommer att kolla på film på sin pad allt. Det beror ju väldigt mycket på kvalitén på skärmen också! Tror många kommer sitta och kolla på film på tillexempel tåget. Men bokaffären är nog nästan det bästa ändå!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Detta är visserligen ST-relaterat, men diskussionen verkar vara mer inte ST-relaterad så ämnet flyttas från "Teknologi och filosofi" till "Ten Forward"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi får bara hoppas att den inte för ett lika irriterande ljud som startrek-padsen alltid tenderar att göra när den scrollar text. :)

Av det lilla jag läst tror jag inte att det är något jag bryr mig så mycket om. För bokläsande föredrar jag fortfarande att läsa pappersvarianten. Och i annat fall känns Kindle som ett bättre alternativ (dock baserat på alldeles för bristfällig information - mitt ogillande för Apple är en betydande faktor, haha).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alla surfplattor känns väll som en Star Trek pad tycker jag, även om dom i storlek mindre, runt 7 tum känns mer realistiskt eftersom dom inte så ofta går runt med 10 tums pads i Star Trek :P

En annan sak som finns nu som känns rätt Star Trek är röststyrningen för Xbox, dock istället för att säga computer så säger man Xbox och sen vad man vill. Men det coola är att det fungerar 99% av gångerna man använder det!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...