Jump to content

Fem år sedan Enterprise slutade


Nyhet

Recommended Posts

I dag är det fem år sedan sista Enterpriseavsnittet These Are The Voyages sändes i USA. Det var också det senast sända och kanske sista Star Trek-avsnittet på tv.

Enterprise fick ett blandat mottagande när serien började sändas 2001, och även om tittarsiffrorna för den första säsongen var högre än de sista av Voyager, så stod det snart klart att serien inte var lika populär som tidigare Trek. Våren 2005 blev det klart att säsong fyra var den sista, och att det inte blev sju säsonger som Paramount hade tänkt från början. Vad tycker du om Enterprise så här fem år senare? Diskutera nedan.

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Det var en sorglig påminnelse! :huh:

Jag tyckte mycket om denna serie (till skillnad från flera andre?) Även fastän den inte kom upp till TNG:s och DS9:s standard. Lite svårt att jämföra den med TOS, för mej, då det skiljer så många år dom emellan. Men denna serie hade gärna fått gå i 7 säsonger!

Link to comment
Share on other sites

Inte min favoritserie pga att man gjorde dåliga val hela tiden tex valet av fulingar; sulibans, xindi osv, valet att teknologin verkade klart bättre än i TOS och för mycket repition av tidigare trek-avsnitt. Jag vill doch tillägga att då och då dök det upp riktigt bra avsnitt.

Link to comment
Share on other sites

Tycker att de försökte för mycket med ENT, och när det inte gick så bra gjorde de ännu fler misstag för att rädda situationen. Men Paramount vill ju hela tiden ha fler tittare, och försöker med sinna förändringar att få fler tittare och på så sätt gick det snabbt utför med denna serie. Fick egentligen inte någon riktig chans.

Link to comment
Share on other sites

Kan inte annat än hålla med, när man vidgar en ganska nishad serie förlorar men mer än vad man vinner. Star trek har en kärna men ska hålla sig till.

Sista säsongen är på tok för action inriktad och lite likt 24 (som jag vägrar se säsong 3 på av den anledningen -> det tar aldrig slut...) på det viset att det aldrig blir en lugn stund för stackars Archer som får rädda den ena planeten efter den andra, inte särskilt trovärdigt att det skulle ske så mycket stort på samma gång eller att just han blir allas räddare... Star trek är mindre action och mer filosofi och rymdutforkning

Sen finns det mycket annat jag har synpunkter på, men mycket av det har jag redan berättat.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...