Jump to content

Logan's Run


The Holy Three
 Share

Recommended Posts

342866.1010.A.jpg

Synopsis på engelska:

Sometime in the future, the inhabitants of a city are forced to undergo 'renewal' when they reach the age of 30. A member of the security forces (Michael York) becomes intrigued about the fate of a young woman (Jenny Agutter) and decides to aid her bid to escape from the city...

Det här är en sci-fi klassiker jag inte har sett ännu. Jag bestämde mig för att ändra på det häromdagen när jag la en beställning på den, bör väl få den innan veckan är slut.

Vad har forumets medlemmar för åsikter om denna film?

Link to comment
Share on other sites

Tänkte plocka fram dvdn men upptäckte till min fasa att den var borta. Någon har lånat utan att att lämna tillbaka :'( Var ifrån beställde du den, TH3?

Filmen är bra men man ska tänka på att det är en 70-talsfilm. Det var mycket ångest och oro för ett 3:e världskrig med atombomber och det lyser igenom. En annan bra film från samma tidsera är A Boy and His Dog

Link to comment
Share on other sites

70-tals Sci-fi är fina grejer, RoLaren. 4 Apornas Planet filmer, Soylent Green & The Omega Man är några exempel på filmer från det årtiondet som jag gillar, så jag tror inte det blir något problem. Ju äldre Sci-fi är, desto bättre tycker jag nästan.

Logan's Run köpte jag på CDON till det mycket överkomliga priset 79 kr. Det var visst det sista exet dom hade i lager för tillfället, men det dröjer väl inte allt för länge innan den är inne igen.

Link to comment
Share on other sites

Absolut. Det är en riktigt bra klassiker som alla nördiga scifi-fans bör se. Upplevde man 70-talet har man dock mer förståelse för filmen. För att alla ska förstå hur mycket jag gillar filmen så vill jag tillägga att om jag inte får tillbaka filmen måste jag inom snar framtid köpa en ny.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Jag såg precis om filmen och man kan ha långa diskussioner huruvida det kan vara en realistisk framtid. Samhället i filmen är en utopi men den har en hake, ingen blir äldre än 29 år. När man närmar sig 30 är det bestämt att man ska återfödas eller dö. Samhället är automatiserad och styrs av någon form av centraldator. Jämför det med TOSavsnitten spock's brain och For the world is hollow and I have touched the sky, och kanske även the Apple. Åldersfrågan tas upp i TNGavsnittet Half a Life.

Själv tror jag inte riktigt på att det är en möjlig framtid eftersom efter en apokalyptisk katastrof tror jag att människan kommer kriga om resurser eftersom man kan tänka att Påskön utanför Sydamerika är en värld i miniatyrformat och när resurserna blev för knappa för befolkningen utbröt krig och man till slut hängav sig åt kannibalism. Förhoppningsvis undviker vi katastrof och får en positiv utveckling där resurser kan fördelas rättvist och att människor får ökad tolerans.

Med tanke på hur dålig äldrevården är med skandal efter skandal kanske det är mer humant att begränsa människans ålder. Jag skulle hellre dö än att behöva leva under Caremas "vård". Felet med privata entreprenörer är att man ser bara siffror i stället för att ge gamlingarna ett värdigt slut. Nu är det väl orealistiskt att man ska sätta dödsåldern till 30 eftersom vi förhoppningsvis inte kommer ha en centraldator som tar hand om allt.

Och ja, jag var tvungen att köpa filmen igen. En liten söt kattunge har därmed dött. :(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...