Jump to content

Trekker i Halv åtta hos mig


RoLaren
 Share

Recommended Posts

Vad hade han? Alla säsonger av TNG och 3 säsonger av VOY? Lite magert på filmfronten.

Det där låter som en nybörjare. Ska man kallas trekker bör man väll nästan äga alla serier och filmer. (Eller i alla fall sträva efter en komplett sammling. Är ju en fråga om pengar också.)

Link to comment
Share on other sites

Det verkade inte som om han hade brist på pengar. Orsaken till att den magra dvdsamlingen har andra grunder, som t ex intresse och prioriteringar. En av anledningarna till att köpa dvder är att stödja filmbranchen och visa intresse så fler filmer/serier kan produceras. Om man nu vill ha mer producerad trek måste man nog vara med att sponsra.

Link to comment
Share on other sites

Samlare behöver man inte vara för att äga en serie på DVD.

Håller med. Att man vill ha filmer och serier hemma är väll inte en fråga om att sammla, utan att ha möjligheten att se på Star Trek när man känner för det. VIlket är ofta om man är trekker. :D

Link to comment
Share on other sites

Kul avsnitt, trots den ständigt felaktiga användningen av ordet "Qapla'". Qapla' betyder seger och bör ej användas i samband med matlagning. Såvida han inte vunnit tävlingen förstås.

Ordet Qapla' kan definitivt användas på tal om matlagning, antingen för att uppmärksamma en framgång eller för att önska någon framgång... ...men har man bränt köttbullarna passar det nog bättre med ett qa'meH vIttlhegh ("ersättningsordspråk") i stil med HIvqa' veqlargh ("Fek'lhr slår till igen!") eller - kanske ännu mer passande - DopDaq qul yIchenmoH QobDI' ghu' ("Gör upp eld vid sidan när situationen är farlig") :)

Verkar vara en trevlig prick, dock, trots den bristande klingonskkunskapen ;)

Link to comment
Share on other sites

LOL! Visst kan man man använda quapla' i matlagning. Den stora kulinariska striden ska ju vinnas! Det gäller bara att använda ordet på rätt ställe i sammanhanget.

Vad jag tycker är tråkigt med sådana här program är att trekkies och nerdkulturer förlöjligas. Faktum är att trekkies ofta är trevligare, fredligare och mer toleranta än andra fans. Jag har aldrig varit på ett convention eller star trek träff där man pucklat på varandra.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...