Jump to content

Så många miljarder kostar det att bygga Enterprise-D


Nyhet

Recommended Posts

En amerikansk ingenjör vill bygga Enterprise-D från The Next Generation, skriver Dagens Industri. Bygget skulle kunna genomföras på tjugo år. Kostnaden är dock mycket hög.

Ingenjörens egna beräkningar landar på en miljard dollar eller cirka sju miljarder svenska kronor. En orsak till den höga prislappen på bygget är att han vill konstruera Enterprise i rymden.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Kan inte tänka mig att rymdskeppet bli verklighet. Anledningen till att t.ex. dagens rymdskepp alla är cylinderformade är för att det är den mesta praktiska designen, både om rymdskeppet sänds upp från jorden eller sätts ihop från delar som sänts upp (m.h.a. av en cylinderformade raket). Projektet att konstruera en rymdfarkost som ska kunna ta sig till t.ex. Mars skulle bli nog dyrt ändå. Designen måste också funktionsmässigt kunna motiveras. Med dagens framdrivningssystem är det naturligast att placera systemet som en integrerad del av huvudkroppen, och inte i två motorgondoler vid sidan om skeppet. Och vad skulle sitta på deflektorns plats? Skeppet är också alldeles för stort, kom ihåg att Enterprise-D rymmer runt tusen besättningsmedlemmar.

Edited by Fleetadmiral
Link to comment
Share on other sites

Wow det var inte en liteen summa. ca 7 trillion kronor låter verkligen lite väl högt för att projektet ska förverkligas. Men det hade inte varit illa att uppleva Enterprise i rymden :D En kostnad på a 7 miljard kronor hade varit bättre.....

Ps: I USA säger man billion till miljard.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...