Jump to content
Sign in to follow this  
Aike

Annan svensk sida med Star Trek-nyhetsbevakning

Recommended Posts

Jag hittade häromdan den här sidan:

www.ds9.se

Lite förvånad att jag aldrig har sett den förut och att den liksom Star Trek Databas har en fullgod och uppdaterad nyhetsbevakning av vad som händer i Star Trek-världen.

Upphovsmannen som figurerar på bild och jag antar är känd för de som är med i Stockholms för Trekkers hittar jag dock inget namn på.

Sedan blev jag lätt förvånad över hans åsikter och betyg om Star Trek-serierna:

TOS fick 4/5. Voy, TNG och DS9 3/5 samt Enterprise 2/5. Väldigt låga betyg i mitt tycke. Jag hade knappast ens sett på en serie om jag kände att den var 3/5. Då finns det bättre saker att göra.

Men överlag är det en välgjord sida som är kul att läsa igenom.

Edited by Aike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det är Ulf Håård som står bakom den. Har kontakt med honom när han varje månad ser till att vi har programmet till Stocklholm Trekkers trekdagar före Stockholm Trekkers egen webbplats! :) Han är en mycket trevlig person som jag har "snackat" mycket med genom åren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det verkar vara en välgjord webbplats, men som tidigare påpekats är betygen väl låga (jag skulle kunna förstå dem om de var satta av en icke-trekker, eller någon som inte är mer intresserad av Star Trek-serier än andra serier). Dessutom är det lite märkligt att han ger samma betyg för TNG, Voyager och DS9 tycker jag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag känner Uffe och har bara positiva saker att säga om honom. För någon månad sedan kom han hem till mig körandes på sin VULCAN motorcykel. Hur coolt är inte det?

Alla har rätt till att tycka som man vill. Själv tycker jag att han gav ENT ett överbetyg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag hade väl förmodligen också gett ENT en tvåa, och i en hel del delar t.o.m. en etta. Men den 1-5 skalan hade bara motsvarat ST-universumet. Rent generellt tycker jag att t.o.m. ENT är om inte annat "helt ok".

Jag tittade bara lite snabbt men han har inte skrivit om all betygsättning är på exakt samma skala eller inte, så man får utgå att det är det. Då kan jag tycka att det är lite väl lågt om man nu tycker så himla mycket om Star Trek som helhet. Men så kan det vara, han kanske blev oerhört besviken av ENT..? :P

Sen tycker jag lite synd när det kommer till ENT, som jag ofta påpekar, eftersom det las ner efter "bara" fyra säsonger. Det är en del att jobba med visserligen, men om man tittar på många av de andra ST-serierna (från 90-talet iaf) som den jämförs med så är det serier som man inte alls hade tittat på på samma sätt efteråt om de hade tagit slut efter 4 säsonger. Men men, man måste betygsätta det som blev och inte det som kunde ha blivit, så det får ENT leva med nu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, jag har sett ENT ett flertal ggr för att ge serien en ny chans och för att se om jag ändrat uppfattning. Några få avsnitt är bra men serien som helhet är skräp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...