Jump to content

Star Trek Into Darkness förlorade kvinnor och den yngre publiken i USA


Nyhet

Recommended Posts

Star Trek Into Darkness hade färre personer under 25 år samt kvinnor bland sina biobesökare än Star Trek för fyra år sedan. Det kan vara en viktig orsak till att filmen inte lyckades lika bra under premiärdagarna i USA, skriver Boxofficemojo.com.

 

När Star Trek kom ut var 35 procent av publiken under 25 år. Men de valde i högre grad att stanna hemma denna gången, och utgjorde bara 27 procent av det totala antalet besökare. Med andra ord tycks marknadsföringskampanjen "This is not your father´s Star Trek", som en del trekkers ogillade 2009, varit mer lyckad än årets kampanjer.

 

Andelen kvinnor i publiken sjönk också från 40 procent till 36 procent. Benedict Cumberbatch har säkerligen inte samma dragningskraft som figuren Spock, som var ovanligt frånvarande från marknadsföringen av filmen.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Jag kan tänka mig att en anledning till färre kvinnor såg den var att Spock var upptagen med Uhura nu. Kanske det hade varit smartare att ha antytt i den förra filmen att de skulle hamna i en relation än att låta dem göra det redan då. I stället skulle de ha byggt den under tre filmer. Jag tror att Spock ändå är den figur som flest kvinnor gillar.

Sedan även om Spocks och Uhuras relation funkade bra i filmen berättarmässigt, så var det inte mycket fokus på den. Kanske kvinnor därför inte rekommenderade den till andra kvinnor?

Link to comment
Share on other sites

Nej absolut inte. Jag tycker relationen mellan Spock och Uhura var intressant i denna film. I 2009 års film var relationen däremot väldigt krystad. Jag tror inte det har något med kärleksrelationerna som kvinnor tyckte mindre om senaste filmen utan snarare att det var så stort fokus på action. Sedan tycker jag att det börjar bli uttjatat med sista slagsmålsscenerna mellan kapten och skurk. Så det var lite annorlunda denna gång men inte mycket. Gör en film med lite bättre dialog, mer humor. Låt besättningen på Enterprise jobba tillsammans för att uppnå ett mål. The Voyage Home är väl fortfarande den trekfilmen flest gillat ur en demografisk synvinkel. Sluta försöka göra TWOK i olika tappningar.

Link to comment
Share on other sites

Tror inte det i så fall beror på relationen Spock-Uhura utan att kvinnorna väljer bort filmen eftersom den innehåller alldeles för mycket action och för lite rolig och intressant dialog. Missförstå mig inte. Jag gillade filmen, men förra var bättre. Denna senaste film var en actionrulle utspelad i rymdmiljö. Inte Star Trek.

Link to comment
Share on other sites

Är det verkligen så en stor del av kvinnliga biobesökare fungerar?

Verkligen inte, för trådens skull kollade jag med kära hustrun och hon hade knappt reflekterat över romansen. Hon uppskattade filmen, tyckte den var bra och actionfylld. Mao, olika attraherar olika.

Link to comment
Share on other sites

Är det bara jag som funderar över varför de verkar så rädda för att tillfredställa nerdpubliken. Ja technobabblet är kanske avskräckande för några men det är ju här vi känner oss hemma I Star Trek universumet. Det ska vara "red alert", "go to full impulse" och annat. Man går ju inte på Shakespeare-teater och förväntar sig rim och lite gammaldags språkbruk. Att tro att ungdomar inte klarar av stiliserat språk är att tro att de är dummare än de är!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...