Jump to content
Sign in to follow this  
Aike

Star Trek Into Darkness på dvd/blu-ray

Recommended Posts

Nu släpps snart Into Darkness i Sverige på dvd och blu-ray. Faktum är att filmen redan nu går att köpa från England.

Här diskuterar vi filmen, bildkvalitet, extramaterial och allt annat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lägg till en poll likt den jag skrev när förra filmen skulle släppas, vetja ;)Skulle vara intressant att se skillnaden på svaren då mot nu, samt kan det vara händigt med info om alla versioner som släpps i en och samma tråd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för artikeln, läste precis en liknande och det fick blodet att koka lite. Hade tänkt köpa Vanliga Blu-ray utgåvan nu på onsdag och sedan vänta för att se vilken som blir den ultimata utgåvan att äga för oss som vill ha allt extramaterial. Nu verkar det alltså som att man kommer behöva köpa minst tre olika versioner av filmen. För mig som samlar på film och Star Trek är det delvis OK eftersom minst en av de andra utgåvorna kommer med lite annat kul att ha i samlingen, ett modellskepp, men för dom som bara vill åt extramaterialet och inte är intresserade av annat godis blir det genast väldigt omständigt att behöva köpa tre olika exemplar av samma film. Dessutom blir det jobbigt om man inte köper allt på en gång, för när vissa specialutgåvor/exclusives väl utgår blir dom ofta väldigt dyra på ställen som eBay och Amazon. Det är inte direkt varje dag man vaknar och känner för att lägga upp till en tusenlapp på en film.

Eller varför inte fem laxar? http://www.amazon.com/Limited-Replica-Three-Disc-Digital-Exclusive/dp/B002HWRZH0/ref=sr_1_12?s=movies-tv&ie=UTF8&qid=1378592944&sr=1-12&

Äger för övrigt tre exemplar av filmen från 2009. 1-disc DVD:n, 2-disc DVD:n med Enterprise skeppet och 2-disc Blu-ray utgåvan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lägg till en poll likt den jag skrev när förra filmen skulle släppas, vetja ;)

Skulle vara intressant att se skillnaden på svaren då mot nu, samt kan det vara händigt med info om alla versioner som släpps i en och samma tråd.

Det passar väl bättre i en egen tråd. Så var det förra gången samt det kan vara intressant vad folk tycker med dvd vs. blu ray nu jämfört med för fyra år sedan.

Ja, det är trist att många saker tycks saknas på flera utgåvor. Till exempel kommentatorsspåret verkar bara finnas på Itunes. Visst, det kanske är få som bryr sig om det, men för mig i Star Trek-sammanhang (och i vissa andra fall när jag verkligen gillar en film) är det alltid kul att höra hur teamet bakom tänkte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det är verkligen synd att de har delat upp det sådär, det hade varit kul att ha tillgång till allt extramaterial.

Och som student har jag inte en tillräckligt stark ekonomi för att köpa alla olika versioner, så det blir väl till att hoppas på att någon lägger ut en del av det på Youtube så jag kan se det i alla fall. Surt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Såg att DVD:n bara har två featurettes.

Urgh. Lite sniket av dem av göra sådär, inte kan de tjäna så förskräckligt mycket på att sprida ut extramaterialet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fick filmen i dag från England. Kändes lite konstigt att kunna se den så fort hemma. Det är trots allt inte ens tre månader sedan jag såg den på bio. Den där glädjen jag hade med First Contact, Nemesis och Star Trek (2009) när de släpptes sex månader efter biovisningen fanns inte riktigt där.

Visst filmen är fortfarande fantastiskt bra, men detta är verkligen en film som visar att klichén "film är bäst på bio" stämmer. För er som inte såg den i 3d på bio kan jag bara säga, som Stefan Björnshög i WCT brukade säga,: syyyyyyyyyyynnnnnnnnd.

Intensiteten i många sekvenser blir inte desamma här hemma. Into Darkness är därför definitivt den bästa Star Trek-filmen på bio jag har sett, men här hemma kanske den matchas av Star Trek (2009). Trots allt. 3d gör mycket.

Som andra har sagt fattigt med bara två featurettes, jag hade gärna sett den med kommentatorspåret, men det blir väl att köpa en annan version lite senare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...