Jump to content

Enterprise ges inte ut mer på Blu-ray?


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Säsong 2 av Star Trek: Enterprise gavs ut på Blu-ray i september 2013. Därefter har det varit väldigt tyst på utgivningsfronten. Enligt flera oberoende källor verkar det som att Paramount/CBS har beslutat sig för att inte ge ut säsong 3-4 på den svenska marknaden (alltså med svenska undertexter). Vi har i skrivande stund inte lyckats n?? Paramount för en officiell kommentar kring detta. 

 

De större svenska återförsäljarna (Cdon, Ginza, m.fl.) har inte haft säsongerna listade efter säsong 2, så vi kan väl bara konstatera att den svenska marknaden är för liten för att det skall finnas en förtjänst för de stora filmbolagen. Vi på Star Trek Databas fortsätter dock att bevaka marknaden för möjliga mer positiva förändringar. 

 

(Tack till Michael Schånberg)

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Jag HATAR när sånt här händer. Värsta som finns är att börja samla på en serie som inte får alla säsonger släppta. Händer ofta i Sverige. Hade inte koll på att fjärde och sista säsongen nyligen släppts i bl. a USA och England. Kanske kommer en komplett box inom kort som man kan köpa.

Link to comment
Share on other sites

Jag har fått ytterligare information från Fox Paramount som är ansvariga för den svenska marknaden. Paramount i USA har inte sett tillräckligt god försäljning av ENT i Sverige. Då det är rätt så höga kostnader involverade i det här med att skapa nya skivor med undertexter på olika språk (även om de redan köpt in tjänsten på DVD så är processen rätt så dyr att anpassa varje språkundertext till Blu-ray), så ser det tyvärr inte ut som att de kommer att ångra sitt beslut.

Link to comment
Share on other sites

Jag håller inte med. Du kan inte säga en sådan sak som om den vore sanning för alla.

ENT var kanske enligt mig inte den allra bästa serien, men den hade en oerhört spännande story och en hel del bra karaktärer. Om serien hade satsat mer på det här med nyfikenheten till det nya med rymdfärder, istället för att satsa på olika sidospår som ändå inte ledde någon vart, kanske serien även hade kunnat locka in fler folk till Star Trek. Antar jag. Önskar jag.

Link to comment
Share on other sites

Jag tyckte definitivt att ENT var sevärd, och klart bättre än många andra serier som visats på TV.

I vilket fall som helst är det knappast en objektiv sanning att ENT skulle varit dålig (precis som Pjotr'k redan nämnt med en annan formulering: Vissa tyckte om den, andra inte... precis som det är med det mesta här i livet).

Edited by Fleetadmiral
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Eftersom Ent säljs rätt dåligt så är det så att de flesta inte tycker att det är en bra serie, Hade folk gillat den skulle den sålt som smör och vi hade sett säs 3 och 4 till försäljning här i Norden. Marknaden styr. När släpps Next Gen säs 6 på bluray?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...