Jump to content

Red Dwarf


Kirk^4
 Share

Recommended Posts

Såg att det inte fanns någon topic om Red Dwarf, vilket jag tycler är synd eftersom Red Dwarf är en av de roligaste sci-fi-serierna som jag har sett.

Serien handlar om Lister som blir "nedfrusen" i stasis i tremiljoner år. När han vaknar upp visar det sig att hela besättningen dog av en strålningsorlycka och datorn, Holly, var tvungen att vänta i tremiljoner år innan strålningen hadde nått en säker nivå. Så nu är han fast i rymden med bara ett hollogram av Rimmer, hans gamla rumskompis som han ständigt går på nerverna, en utseende fixerad katt som har utvecklats i tremiljoner och mera liknar en människa än en katt plus datorn Holly, som har blivit mer eller mindre galen.

Red Dwarf series I och II har släppts på dvd och III kommer i höst/vinter. Det ska även göras en Red Dwarf-film.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jag älskar Red Dwarf! Mitt favorit avsnitt är nog "parallell universes" (eller vad den hette) Där de kommer till ett parallellt universa där allt nästan är likadant fast tvärt om(krångligt att förklara) Alltså Lister, Rimmer och Holy har kvinnliga motsvarigheter och Cats motsvarighet är Dog. Det bästa med det avsnittet är nog ändå Cats sång i början "tounge tied"

I det avsnittet är inte tjejen med (vad hon nu heter) När kommer hon in i serien?

Link to comment
Share on other sites

*haha* Underbar serie, Red Dwarf. :D

Jättelyckad mix av skruvad brittisk humor och SF-parodi.

Måste bara berätta om förra sommaren när jag var fast på en folkhögskola i Linköping. Hade jättetråkigt, men en av eleverna hade glömt kvar ett videoband med Red Dwarf i en hylla! Gissa vad lycklig jag blev när jag fann en säsong Red Dwarf till mitt förfogande (säsongerna är bara 6 avsnitt långa, men ändå). Kvällarna räddade!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

De tre första säsaongerna har kommit ut på DVD, har hört att de håller på att göra en film som ska bli klar nästa år, tror jag...

Parallell universes är ett skönt avsnitt, det är kul att könsrollerna är ombytta och att Lister blir med barn...

Ett annat härligt avsnitt är Body swap när Rimmer tar över Listers kropp och svinar runt massa med den...

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...