Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Picard

Varning! Denna sida kan innehålla spoilers.

Dahj Asha

Dahj Asha

Spoilervarning: Sidan innehåller information om visade avsnitt av Picard, säsong 1. Har du ännu inte sett avsnitten behöver du vara försiktig med den information som visas här. 

 

Dahj, kvinnlig android som levde på Jorden i slutet av 2300-talet. Hon var från början inte medveten om att hon var android utan var istället övertygad om att hon var en människa. 

 

Karriär
År 2399 antogs hon till Daystrom Institute som anställd för att arbeta med och forska kring artificiell intelligens. 

 

Familj
Hon har minnen av att ha växt upp med sin far i Nordamerika. Fadern var xenobotanist. År 2399 har hon en xaheansk pojkvän. Hon har en tvillingsyster vid namn Soji Asha, men hon växte troligen inte upp tillsammans med henne. Andra kända syskon är Jana och Vackra blomman. 

 

Uppvaknande
Vid en romulansk attack mot henne år 2399 avvärjde hon hotet genom ett snabbt och effektivt utnyttjande av diverse kampsporter, kampsporter som hon aldrig kunnat tidigare. Detta fick henne att börja ifrågasätta vem hon var. Hon kontaktade Jean-Luc Picard och bad honom om hjälp - han insåg snart att hon inte var vad som syntes på ytan.  När hon även kontaktade sin mor verkade hon veta saker som hon inte tidigare sagt, vilket förstärkte Dahjs oro över att något inte var rätt. (Remembrance)

 

Död

Dahj avaktiverades 2399 när en romulan sprängde dem båda i en bomb. Inget blev kvar efter henne. (Remembrance)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Viktiga avsnittRemembrance*

Spelas av: Isa Briones

 

Död: 2399

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter