Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Desperate hours (Discovery #1)

Skriven av:
Bokserie(r): DSC
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
DSC »

Beskrivning

Kapten Michael Burnham, en människokvinna uppväxt och utbildad bland vulcaner, har befodrats till provisorisk försteofficer ombord stjärnskeppet Shenzhou. Men om hon vill behålla jobbet måste hon bevisa för kommendör Philippa Georgious att hon förtjänar det.

 

Hon får sin chans när Shenzhou måste skydda en federationskoloni som har attackerats av en uråldrig utomjordisk farkost som har stigit upp från djupet av havets mörka, okartlagda hav.

 

Allteftersom hotet från den mystiska farkosten växer förklarar Stjärnflottan att deras primära uppdrag är att stoppa den, även om det äventyrar kolonins säkerhet. För att rädda tusentals oskyldiga liv måste Burnham infiltrera det främmande skeppet. Men för att göra det måste hon ta itu med sitt besvärliga förflutna, och söka hjälp från en man som hon har försökt undvika hela sitt liv - fram tills nu.

 

Trivia

Boken är godkänd av CBS och är en s.k. tie-in, vilket gör boken är väl sammanvävd med TV-serien som även den hade premiär i september 2017. 

 

Utgåvor

  • Pocket med ISBN 9781501164576
  • e-Bok med ISBN 9781501164613
  • Ljudbok med ISBN 9781508237952

 

Astronomi: Sirsa III; Ligot IV; Teratus V; Corratus Prime; Regula; 

Skepp: USS  Shenzhou; USS Tereshkova; USS Intrepid; USS Enterprise NCC-1701


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Johannes

Boken har ett intressant upplägg. Med flera olika parallella händelser kan en spänning och fartfylldhet byggas upp. Första halvan av boken är bra, men sen känns det lite som att författaren behövde fylla ut för att få tillräckligt många sidor men utan att ha innehåll eller idéer nog att göra det. Samma problem och diskussioner kommer upp flera gånger utan att man kommer framåt. Dessutom känns det som att det tas en hel del konstiga beslut från olika personer i boken. Det gäller dock att komma ihåg att händelserna i boken utspelar sig ungefär ett år innan TV-serien och att framförallt Burnham och Suru utvecklas mycket under serien. Det ger dels en bakgrund och visar hur långt de kommit sedan händelserna i boken utspelar sig. På grund av det kan jag ändå rekommendera boken till de som vill ha lite djupare insikt i Burnham och några av de andra karakterna i Star Trek Discovery.

Betyg: 7 av 10

7 7 7 7 7 7 7

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Desperate hours (Discovery #1)
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter