Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

The Mist (Captain's Table #3)

Skriven av:
Bokserie(r): DS9 (-2374), The Captain's Table
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« The Captain's Table »
År:
« 2374 »

Beskrivning

Någonstans, på en plats som både är överallt och ingenstans, ligger en taverna som är öppen bara för kommendörer. Från alla tider och platser kommer dessa kommendörer för att dela med sig av berättelser och kamratskap...

Det är nu dags för oss att höra en nästan sagolik berättelse från kommendör Benjamin Sisko, kapten ombord USS Defiant och Deep Space Nine.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Pjotr'k

Jag giller det här konceptet allt mer, om man bortser från det metafysiskt oförklarliga i att det finns en pub som man kan komma till endast om man är kapten ombord ett skepp, var man än är någonstans i hela universum eller när man än är i tiden... Jag älskar historieberättandet, det gör att man känner sig som en del av berättandet, en del av den grupp som lyssnar på Benjamin Sisko.

 

Historien berättar om en hemlig och gömd nation med namnet Mist. Historien känns i huvudsak trovärdig - en detalj irriterar mig dock och det är att man kan färdas över från vårt universum till Mists universum, men inte på ett enkelt sätt färdas tillbaka. Det borde fungera åt båda hållen, menar jag, och detta är ett hål i historien. I övrigt är det "a glourious battle", som klingonerna säger, med strid på två fronter och med osäkerhet omkring vem man kan lita på. Så det blir både stridsscener, deckare och spioneri.

 

Betyget blir därmed mycket gott och trots de brister som här nedtecknats blir det sammantagna betyget 7 av 10.

Betyg: 7 av 10

7 7 7 7 7 7 7

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
The Mist
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 0-671-01471-4
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter