Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Vulcan's Forge

Skriven av:
Serie/film: TOS
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »

Beskrivning

Bokens handling utspelar sig omkring ett år efter att kapten Kirk försvann. Spock är nu kapten på forskningsskeppet Intrepid II och har med sig några ur besättningen från Enterprise, bland annat McCoy och Uhura. De far mot ökenplaneten Obsidian, där de ska hjälpa en liten federationsutpost som har problem med sabotage. Den ansvarige där visar sig vara en gammal vän till Spock med liknande erfarenheter från ökenliv, och detta kommer väl till pass när deras farkost kraschar långt ute i ödemarken…


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Titti Wentzel i WCT - Swedish Trekkers medlemstidning Communicator

Jag har alltid tyckt att Spock är en av de mest intressanta personerna i Star Trek. Till min glädje hittade jag den här boken som helt och hållet ägnar sig åt att berätta om min käre vulcan!

Att Spock varit med om mycket innan han hamnade i Starfleet är helt klart. Men vad var det som fick honom att välja en så kontroversiell karriär (han var ju den förste vulcanen i Starfleet)? Vilka händelser påverkade honom? Vad är det i övrigt som format honom som person? Detta beskrivs här i den första boken, där man går tillbaka till Spocks ungdom och några viktiga händelser som kom att ha betydelse för Spock längre fram.

Det här är ett mycket bra, spännande och välskrivet äventyr. Men nöjet med boken består framför allt i att lära känna Spock på djupet; hans reflektioner och tänkesätt, hans kärlek till öknen och varma klimat, hans stora saknad efter Kirk, kamratskapet med människorna från Enterprise (speciellt McCoy) och hans komplicerade förhållande till Sarek och till sin mor Amanda.

Vulcan’s Forge är intelligent och humoristisk. Även vulcans har humor (här får ni veta hur den fungerar), och så är ju McCoy med. Det är bara att stråla över till SF-bokhandeln, köpa ett ex och mysa ner sig i soffan. Och behöver jag säga att Leonard Nimoys kommentar till boken är ”Fascinating!”?

Betyg: 10 av 10

10 10 10 10 10 10 10 10 10 10

Litteratur presenterad av: Titti Wentzel i WCT - Swedish Trekkers medlemstidning Communicator
Vulcan's Forge
  • Utgiven:
  • Förlag: Star Trek
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 0671009265
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter