Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Snabbsök efter personBläddra

A-D E-H I-L M-P Q-T U-X Y-Ö
Visa alla

Gary Graham

Om personen

Gary Graham, amerikansk skådespelare född och uppvuxen i Long Beach Kalifornien. Inledningsvis studerade han på University of California med inriktning mot medicin men bytte senare till teater eftersom han hade problem med att upprätthålla ett snitt på 4,0.

 

Gary var med som ett av de sista valen för rollen som Kapten Sisko i Star Trek: Deep Space Nine och även för rollen som Kapten Janeway i Star Trek: Voyager.

 

Tillsammans med Jeffrey Combs och Matt Winston är han en av endast tre skådespelare förutom huvudkaraktärerna som medverkat i alla fyra säsonger av Star Trek: Enterprise.

 

Gary har medverkat i fler än 38 TV-serier och 40 filmer och han har även ett eget band, The Gary Graham Garage Band.

 

Citat:

"Jag är en av de skådespelare som mår bra även när jag inte arbetar. Jag är inte ens i närheten av att vara arbetsnarkoman. Min inställning har alltid varit att först ha ett liv och sedan gå till jobbet."

 

Några utvalda roller:

 

Gibb i The Last Warrior

Silver i The Flight of the Doves

George Kempler i Mistaken Identity

Burton i Action Hero


Spelade karaktärer

Text markerad med denna färg är ej kanon
Gary Graham
Födelsedatum:


När Gary Graham kom för att provspela för rollen som Soval hade han precis lämnat den omdiskuterade, välgjorda men oerhört fria inspelningen av Alien Nation. Att komma till en Star Trek-produktion, som är väldigt ordningsam, där man inte får komma med lika många inspel och idéer från skådespelarnas sida - det var en väldig kontrast, minns Graham. När han väl fått rollen och suttit i sminket i några timmar var det dags för inspelning. Med 20 minuter till godo inser han plötsligt att han inte har en aning om hur vulcaner är, vilket han säger till Rick Berman. Berman tar då ut honom på en promenad en stund och förklarar allt - till Gary Grahams oerhörda lättnad.

 

Graham talar även om det band han har med några vänner, Sons of Kirk, som har haft stora succéer på konvent runtom i USA. Det kom till genom att han pratade med sin agent och agenten fick idén och ställde frågan "Visst har väl du ett band?". Även om det inte var ett faktiskt band som så, sade han lite tvekande "Ja...". Agenten säger då att konventen brukar betala mycket pengar för att få skådespelare som spelar musik där, och då blev Gary Grahams svar ett definitivt ja. Så det var mer av en slump att  bandet blev till. Även om covers med utbytta texter är det som de enbart gjort hittills så håller de nu för första gången på att producera ett album med helt eget material, från början till slut. Den är troligen klar till början av 2021. 

 

Den självklara frågan till Gary Graham kom mot slutet av intervjun och det var huruvida han vore intresserad av att reprisera rollen som Soval i den kommande Pike-serien och som de flesta skådespelare säger han självfallet att detta vore intressant, att få se hur Soval utvecklades under de 80-100 år som gått efter Enterprise. (Källa)

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter