Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Snabbsök efter personBläddra

A-D E-H I-L M-P Q-T U-X Y-Ö
Visa alla

Michael Forest

Om personen

Michael Forest föddes år 1929 i staden Harvey, North Dakota. Han tillbringade större delen av sin uppväxt i Seattle, och började tids nog studera på University of Washington. Efter blott ett år bytte han dock skola till San Jose State University, där han tog ut en kandidatexamen i engelska och dramatik. Under universitetstiden tränade han även boxning, tills hans tränare sa att det var bäst att han valde antingen skådespeleri eller boxning, eftersom det ena karriärsvalet krävde ett snyggt ansikte och det andra skulle göra det svårt att bevara ett sådant.

 

År 1955 flyttade Forest till Los Angeles, där han började studera under skådespelaren Jeff Corey. Där träffade han även den prolifiske regissören och producenten Roger Corman, som gav Forest en roll i den inte särskilt framgångsrika filmen The Saga of the Viking Women and Their Voyage to the Waters of the Great Sea Serpent. Forests hårda exteriör ledde till att fick spela flera hårdhudade huvudroller i skräck -och actionfilmer producerade av Roger Corman och hans bror Gene Corman, bland annat som Atlas i filmen med samma namn.

 

Mellan filmrollerna jobbade Forest som teaterskådespelare, bland annat i många Shakespeare-pjäser. Detta skulle i sinom tid leda till hans gästroll i originalserien av Star Trek. Producenterna var ute efter en skådespelare med en brittisk dialekt och erfarenhet från den shakespeariska skolan, och ursprungligen hade de tänkt leta bland skådespelare aktiva i England. De bestämde sig dock av praktiska skäl att leta efter en skådespelare på den stundande Shakespeare-festivalen i San Diego, där en teateradministratör rekommenderade Michael Forest till dem. Hans dialekt var långt ifrån det producenterna hade varit ute efter, och han vägrade att ens ge sig på en brittiskt dialekt. Däremot var han tränad i att använda så kallad mittatlantisk engelska, som blandar element av amerikanskt och brittiskt uttal. Producenterna gillade hans framträdande och gav honom rollen som Apollo i avsnittet Who Mourns for Adonais.

 

Han har haft en mycket aktiv skådespelarkarriär, med fler än tvåhundra dokumenterade roller i olika filmer och TV-serier. På senare tid har han gjort många roller som röstskådespelare, bland annat i flera TV-spel och animeserier.


Spelade karaktärer


Bedrifter inom Star Trek

Han spelar även Apollo i The Pilgrim of Eternity, pilotavsnittet för fanserien Star Trek Continues, där även hans fru Diana Hale framträdde som olympiern Athena.

 

Forests mentor, Jeff Corey, fick själv en gästroll som Plasus i TOS-avsnittet The Cloud Minders.

Text markerad med denna färg är ej kanon
Michael Forest
Födelsedatum:


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter