Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Snabbsök efter personBläddra

A-D E-H I-L M-P Q-T U-X Y-Ö
Visa alla

Sofia Boutella

Om personen

Sofia Boutella föddes i Algeriet år 1982, och började träna klassisk dans redan vid fem års ålder. När hon var tio år gammal flyttade familjen till Frankrike, där hon gick över till rytmisk gymnastik. Hon upptäckte att hon hade en riktig fallenhet för idrottsformen, och vid arton års ålder kom hon med i franska OS-laget. Vid det laget hade hon även tagit sina första steg in i musikens värld, där hon deltog i ett antal musikvideor och var med i den framgångsrika dansgruppen Vagabond Crew.

 

Från 2005 och framåt var hon delaktig i ett antal välkända musikvideor, exempelvis Hung Up och Sorry av Madonna, samt SOS av Rihanna. År 2011 kanaliserade hon Michael Jackson i musikvideon till Hollywood Tonight, som var en del av det postuma albumet Michael. Under den perioden var hon också varit en viktig del av PR-kampanjen Nike Women, där hon bland annat haft kapplöpning med Zlatan.

 

År 2002 fick hon sin första filmroll i den franska kärlekskomedin Le défi, och hon fortsatte att bygga en karriär som skådespelare i franska filmer i flera år framöver, parallellt med framträdanden som dansare och modell i realityserier såsom Dancing with the Stars (USA), Mégatanc (Ungern) och Supermodelo (Spanien).

 

Genombrottet kom dock år 2015, när hon spelade den svärdbenta assistenten Gazelle i Kingsman: Secret Service. Bara några månader senare kom nyheten att hon hade fått en huvudroll i Star Trek Beyond, som senare visade sig vara Jaylah.


Spelade karaktärer

Text markerad med denna färg är ej kanon
Sofia Boutella
Födelsedatum:


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter