Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

USS Shenzhou NCC-1227

Avdelningar:

USS Shenzhou NCC-1227 var ett skepp av Walker-klassen som var i service under 2200-talet. Konstruerad vid San Fransisco Fleet Yards, Jorden. Skeppet kommenderades av kommendör Philippa Georgiou. Som förste officer hade då skeppet kommendörkapten Michael Burnham.

Skeppets motto var "All existing things are really one". (The Vulcan Hello)

 

År 2256 hade skeppet ett uppdrag till Crepusculanernas hemvärld där man hjälpte till med att återuppväcka en uttorkad brunn. (The Vulcan Hello)

 

Skeppets skickades efter det till ett binärt stjärnsystem, som låg vid Federationens yttersta rymdområde, för att undersöka ett skadat interstellärt relä. Efter att ha stött på ett klingonskt skepp och senare en hel flotta så var skeppet det första att attackeras i "Battle at the Binary Stars". (The Vulcan Hello, Battle at the Binary Stars)

 

Alternativ tidslinje

I den alternativa tidslinjen mer känd som spegeluniversat var år 2256 ISS Shenzhou ett av Terran-imperiets främsta verktyg för att finna och döda rebeller. Det hade tidigare varit under kommendör Michael Burnhams befäl men efter att hon försvunnit i samband med ett attentat mot kejsaren, ett attentat åsamkat av Gabriel Lorca, tog Danby Connor befälet. Danby Connor dödades senare av Michael Burnham från en annan tidslinje. (Despite yourself)

Avdelningar:
Text markerad med denna färg är ej kanon

Shenzhou är ett kinesiskt ord som betyder "heligt hantverk". 

 

Trivia: På skeppets dedikationsplakett syns namnen på de som var med och ansvarade för skeppets konstruktion. Där fanns namn som högste chefen Gene Roddenberry, A. Kurtzman, D. Semel, J. Zimmerman och många fler vars namn är kusligt lika de som står bakom TV-serien Discovery...

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter