Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

USS Pegasus NCC-53847Det skepp som William T Riker tjänstgjorde som fänrik på 2358-2362. Det var hans första postering.

Kommendör Erik Pressman kommenderade skeppet under 2358 och använde skeppet för att testa ett hemligt kamouflagesystem, som både kunde kamouflera ett skepp och flytta det genom fast materia. Detta kamouflagesystem bröt mot Algeron-fördraget som har gett federationen fred i 60 år.
Under testet så gick något fel och en stor explosion skedde i huvudmaskinrummet. Flera av besättningsmedlemmarna gjorde myteri och försökte stoppa det illegala testet. Pressman, Riker och sju andra besättningsmedlemmar flydde i nödkapslar. Kort efter att de hade lämnat skeppet så såg de en stor explosion och trodde att skeppet hade förstörts i rymden.
Överlevarna sade senare att olyckan i huvudmaskinrummet hade lett till att skeppet förstördes. Under sin utredning kom "Judge Advocate General" fram till att överlevarna inte hade sagt hela sanningen under utredningen och föreslog att ytterligare en utredning skulle göras, men allt detta tystades ner av stjärnflottans underrättelsetjänst.
År 2370 så hittade romulanernas stridsfågel IRW Terix vrakdelar från Pegasus i Devolin-systemet.
Pressman, som vid det har laget hade blivit amiral, tog Enterprise-D på ett uppdrag att försöka hitta Pegasus först och ta tillbaka kamouflagesystemet innan romulanerna hittade det. Enterprise-D hittade skeppet som delvis var begravt i sten inuti en asteroid. Efter vissa händelser så blev Enterprise-D tvungen att använda kamouflagesystemet för att ta sig ur asteroiden och blev därmed även tvungen att avslöja för romulanerna att stjärnflottan hade experimenterat med kamouflagesystem.
Amiral Erik Pressman och flera andra blev senare ställda inför en krigsrätt när de olagliga experimenten hade offentliggjorts. (TNG: The Pegasus)
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter