Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

USS Enterprise NCC-1701-C

uss-enterprise-c-1-s.jpg

USS Enterprise NCC-1701-C var av Ambassador-klassen och kommenderades av kommendör Rachel Garrett. År 2344 svarade Enterprise-C på en nödsignal från den klingonska utposten på Narendra III, som då attackerades av romulanerna. När skeppet kom fram till utposten så attackerades det direkt av fyra romulanska stridsfåglar.

Under slaget så transporterades skeppet genom en reva i tiden till år 2366, tjugotvå år in i framtiden. Antagligen så såg klingonerna detta som feghet eller att man övergav utposten och i den alternativa tidslinje som skapades då detta hände så hade utposten på Narendra III helt och hållet utplånats och Federationen och Klingonimperiet hade varit i ett blodigt krig under flera år.

 

När skeppet kom ut från revan så hade det allvarliga skador på warpgondolerna och det yttre skrovet, 125 st besättningsmedlemmar hade överlevt. Enterprise-D var för tillfället i närheten och såg när skeppet kom ut ur revan och hjälpte till med att reparera skeppet. Under reparationsarbetet så anfölls båda skeppen av klingonerna och kommendör Garret dödades. Den sista överlevande högsta officeren kapten Richard Castillo tog befäl över skeppet och förde skeppet tillbaka till år 2344 där man fortsatte med försvaret av utposten.

 

Det finns väldigt lite information om vad som hände vid slaget om Narendra III. Vad man vet är att Enterprise-C förstördes helt, men lyckades rädda utposten. Detta gjorde att klingonerna blev väldigt imponerade över att ett skepp från Federationen var villig att offra sig för en klingonsk utpost och ledde till en långlivad fred mellan Klingonimperiet och Förenade planetfederationen. (Yesterday's Enterprise)

 

Kommendör GarretKapten Castillo
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter