Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

SS Mariposa


DY-500 klassen tillkom som en följd av avsevärda förbättringar i fissionsdriften. Flottan av DY-100 skepp uppgraderades till DY-500 klassen. En ytterligare förbättring var de magnetohydrodynamiska energiuttagsklaffar som placerades vid utströmningsmunstyckena. Denna förbättring levererade tillräckligt med energi för att driva alla system ombord på skeppet. Utseendemässigt liknade DY-500 DY-100, men vissa varianter av klassen (med tilläggen B eller C) var längre än standardversionen, med plats för fler bostads- och lastmoduler.

Det mest omtalade skeppet i klassen var otvivelaktigt SS Mariposa (NAR-7678), som sändes iväg på sin jungfruresa den 27 november 2123 mot Ficussektorn. Mariposa som var registrerat under FN, var under befäl av kommendör Walter Granger, försteofficer var Snodgrass och chefstekniker Winrich Kolbe (+). Mariposa hade med sig två grupper av bosättare, den första gruppen som huvudsakligen bestod av irländska nybyggare satte upp en lågteknologisk jordbrukskoloni (man hade med sig mängder av nötboskap, kycklingar, ankor, grisar, mm) på planeten Bringloid V. Den andra gruppen bestod av hårdföra vetenskapsmän, som hade som uppgift att sätta upp en koloni på planeten Mariposa, som låg c:a ett halvt ljusår ifrån Bringloid V.

Under nedfärden genom planetens atmosfär brann dock delar av skrovet upp och endast fem av vetenskapsmännen klarade sig levande från landningen. De få som var kvar ansåg sig därför tvingade att använda kloning för att kunna bygga upp ett samhälle som hade förutsättningar att överleva.

Båda kolonierna glömdes dock bort av Jorden, och först drygt trehundra år senare (2365) uppsnappades ett SOS från Bringloid V, och man fann de båda kolonierna. (Up The Long Ladder)
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter