Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

IWS Kumari

Det Kejserliga Stridskeppet Kumari var det första i sin klass av andorianska stridsfartyg. Sedan 2142 under kommendör Shrans befäl.

 

Hon färdades år 2153 till Delfiska rymden för att skaffa information om xindiernas nya supervapen. Genom att ta hjälp av Enterprise NX-01 lyckades Kamuri komma över en prototyp över vapnet men beordrades att lämna människorna och återvända till Andoria. Shran lydde motvilligt och i den eldstrid som följde blev vapnet förstört och Kumari svårt skadat. (Proving Ground)

 

Senare samma år blev xindiernas vapen färdigt och en attack mot Jorden iscensattes. Denna gång tog Shran chansen att återupprätta sin vänskap med människorna och förde Kumari till Jordens försvar. (Zero Hour)

 

2154 när risken för krig mellan andorianer och vulcaner var stor positionerades Kumari i en nebulosa tillsammans med två andra skepp av samma klass. De blev där de första att svara på den vulcanska offensiven från Regulus. (Kir'Shara)

 

Kamuri förstördes av ett romulanskt skepp som ville förstöra relationerna mellan Tellar och Andoria. 14 besättningsmän, däribland Shran och Talas, överlevde. (Babel One)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Specifikation


Typ: Stridskepp

Status: Förstört

 

Besättning


Befälhavare: Kommendör Shran

Taktikofficer: Löjtnant Talas

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter