Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Övriga

Bevararna: Domedagsmaskin

 

Domedagsmaskinen var ett självstyrande, automatiserat vapen kapabelt att förstöra hela planeter. Det påträffades 2267 av USS Constellation och USS Enterprise. Maskinen var jättelik och förmodat konstruerad av Bevararna (Eng: Preservers), en forntida utdöd art som var känd för att plantera om "frön" från invånare i civilisationer som riskerade att gå under.

 

Spock beskrev maskinen som en robot, en automatisk maskin av enorm storlek och med oerhörd förstörelsekraft. Maskinens funktion tycktes vara att bryta ner planeter så att det bara återstod mindre asteroider, som det sedan använde som bränsle. (The Doomsday Machine)

Det spekulerades i att maskinen byggdes som ett sista försök till försvar mot borgerna, dess antiprotonvapen - som det knappast fanns något försvar mot - och neutroniumskrov - praktiskt taget ogenomträngbart - gjorde det idealiskt som ett vapen mot borgerna. Världar som redan assimilerats av borgerna skulle hindras att sprida de assimilerade arterna vidare genom att hemplaneterna förstördes.

 

doomsday-enterprise-s.jpg

Text markerad med denna färg är ej kanon

Specifikation


Typ: Behemoth ("planetdödare")

 

Längd: 2700 m

Bredd, höjd: 500 m

Bestyckning: Antiprotonstrålvapen

Försvar: Neutroniumskrov

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter