Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Stjärnflottan

Kelvin

 

En serie av rymdskepp som byggdes något eller några decennier före USS Enterprise NCC-1701, i mitten av 2200-talet. Ett skepp är känt, USS Kelvin. Skeppsklassen har åtminstone en medicinsk skyttel som komplement till sjukhytten vid aktiviteter utanför skeppet. Designen liknar USS Enterprises (Star Trek). Klassen har även fasrar och fotontorpeder.

 

Viktiga delar på skeppet:

 

Bryggan

Kelvins brygga utgör skeppets nervcentrum. Från bryggan koordineras de viktigaste skeppsfunktionerna som t.ex. kontrollen av de tekniska systemen ombord, framdriften, navigationen, kommunikationssystemen och säkerheten.

 

Faserkanontorn

Kelvins faserkanoner kan avfyra koncentrerade högenergipulser eller lågenergistrålar som skär genom en anfallande farkosts sköldar eller skrov. Plasma överförs till en faseremitter vilket resulterar i en avfyrning av nadionpartiklar.

 

Navigationsdeflektorn

Vid interstellära färder är det viktigt för Kelvin att rensa området framför skeppet från asteroider och stenblock, ända ned till mikroskopiskt grus. Om Kelvin skulle kollidera med även den minsta gruspartikel vid warp-hastighet, skulle hela skeppet kunna allvarligt skadas eller t.o.m. förstöras.

 

Hangaren

I Kelvins hangar finns en skyttel som i första hand är avsedd för närtransporter av passagerare och förnödenheter. Med användning av hangaren kan skeppet frakta tillräckligt med medicin, mat och andra materiel för att klara en flera år lång vistelse var det än befinner sig i galaxen.

 

Motorgondol

Kelvin har en warpgondol som innehåller skeppets warpmotor. Två rader med massiva halvcirkulära warpfältsspolar genererar ett kraftigt subrymdsfält som kröker rymden runt skeppet och låter skeppet färdas med överljusfart.

 

Impulsmotor

Kelvin använder massiva impulsmotorer vid underljushastigheter. Full impulskraft motsvarar ungefär en fjärdedel av ljusets hastighet, lämpligt vid färder inom ett solsystem. Fyra deuteriummatade fusionsreaktorer förser impulsmotorerna med kraft.

Text markerad med denna färg är ej kanon
Specifikation saknas
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter