Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: Starfleet Command

Utgivningsdatum: 1999-07-31
Utvecklare: Quicksilver Software
Utgivare: Interplay
Genrer: Rymdsimulator, Strategi
Plattformar: Windows PC
Spellägen: Singel, flera spelare online
Era: TOS

Star Trek: Starfleet Command är ett spel som baserar sig på bordsspelet Star Fleet Battles. Simulationen består i att sköta skeppsfunktioner, strida mot andra skepp och kontrollera flottor. Man kan spela i antingen ett kampanjläge, skärmytslingsläge (snabbspelsläge) eller i ett flerspelarläge.

 

Rymdskeppen rör sig i en rymd som kallas för Dynaverse (ett virtuellt hexagonbaserat universum) och i kampanjen vinner kommendören (spelaren) på rymdskeppet prestigepoäng genom att lyckas med olika uppdrag. Med prestigepoängen kan spelaren köpa nya skepp, reparera och ombestycka dem, och rekrytera besättningsmedlemmar. I skärmytslingsläget kan spelaren bekanta sig med spelet och träna på olika typer av uppdrag.

 

Interplay befäste med spelet Star Trek: Starfleet Command sin position som den utgivare som gav ut de bästa Star Trek-spelen. Spelet orsakade också en väldig ökning av spelsajter dedikerade till Star Trek, och en mängd "moddare". Utgivningen av spelet inledde en guldålder för Star Trek-spel som varade mellan 1999 och 2001.


Övrigt

Arter: Människor, klingoner, romulaner, gorner, organier, hydraner, lyraner

 

En speciell utgåva av Star Trek: Starfleet Command är Neutral Zone Edition, med kampanjer för Federationen och Klingonimperiet, samt med Orionpiraterna som en ej spelbar fraktion.

 

Ett DEMO av Star Trek: Starfleet Command kan laddas ner från TrekCore. Du kan även hämta ner en snabbstartsguide och huvudmanualen. För DEMOT borde det dock räcka med den kortare guiden. Spelet installeras enkelt med det medföljande installationsprogrammet. Någon skrivbordsikon läggs inte upp, så om du vill ha det får du skapa en genväg från programfilen (StarFleetDemo.exe) till skrivbordet. Det följer med ett grafikkonfigurationsprogram (Video Driver Configuration), men det stöder bara upp till upplösningen 800x600 vilket är väl lågt för de flesta av dagens bildskärmar. Ändra istället till den upplösning du vill ha (t.ex. 1024x768 eller 1280x1024) genom att ändra motsvarande parameter i sfc.ini (glöm inte att skapa en kopia av filen först). Utöver att skärpan blir bättre, har de högre upplösningarna den angenäma konsekvensen att fler gränsnittskomponenter visas!

[3D]

wireframe =1¹

lowres =5²

[storlek=11]¹= Om du får störningar i grafiken kan du behöva ändra från 0 (hårdvaruacceleration) till 1 (mjukvarustyrt)</span>²= 0 (->800x600, förvald), 1 (->640x480), 2 (reserverad), 3 (-> 1024x768), 4 (-> 1200x800), 5 (-> 1280x1024)<!--strlks--><!--/strlks-->

Systemkrav

PC: Pentium 166MHz (med 3D/4Mb RAM grafikaccelerator), 200MHz (utan 3D/4Mb RAM grafikaccelerator), Windows 95/98, 32Mb RAM, 200Mb fritt hårddiskutrymme, 4x CD-ROM, DirectX 6 kompatibelt grafik- och ljudkort.


Recension

Av Fleetadmiral

2008-05-01
Betyg: 10 av 10
10 10 10 10 10 10 10 10 10 10

Det här spelet älskar jag! Kanske den bästa rymdskeppssimulator jag sett. I Star Trek: Starfleet Command är rymdskeppen komplexa vidunder där taktik och systemresurshantering spelar en central roll. Du ägnar mindre tid åt att sikta och skjuta - som i många andra enklare spel av samma sort - och koncentrerar dig på att fördela resurserna vettigt och allokera energi där den troligtvis kommer att göra mest nytta. Hur du använder skeppets vapen och resurser hänger till stor del på vilken typ av fiende du möter, eller på uppdragets art. Du får räkna med att sätta av mycket tid för att lära dig det: Star Trek: Starfleet Command är en riktigt avancerad simulator! Till din hjälp har du en utförlig manual och sex övningscenarior som leds av kommendör Hikaru Sulu (röst av George Takei).

 

Du kan välja mellan sex kampanjer där vart och ett representer en betydande makt (var och en med skepp som har sina egna system och vapen). Varje kampanj innehåller en mängd scenarier (dvs uppdrag) och inleds med en genomgång. Det kan handla om att strida eller överta andra skepp eller rymdbaser, försvara artifakter, undsätta skepp och liknande.

 

Varje kampanj i Star Trek: Starfleet Command inleds med välgjorda videor. Spelet är stabilt och har få buggar. Grafiken, ljudeffekterna och musiken(!) håller hög klass. Som i många andra spel som är såpass omfattande blir Star Trek: Starfleet Command med tiden ganska repetitivt. Men spelet är ett måste för varje Star Trek fan, och min enda fullpoängare bland alla de mängder av Star Trek-spel jag hittills betat av!
Betyg

9.3
3 besökare har betygsatt detta spel.
Ditt betyg:

Bilder från spelet

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter