Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: Voyager - Elite Force

Utgivningsdatum: 2000-09-15
Utvecklare: Raven Software
Utgivare: Activision
Genrer: Förstaperson, Tredjeperson
Plattformar: Mac, Playstation 2, Windows PC
Spellägen: Singel, flera spelare online
Era: VOY

Star Trek: Voyager Elite Force med motorn Quake III Arena som ger fantastisk grafik, utspelar sig under Voyagereran. Spelet nådde en sådan framgång - och anses som ett av de bästa Star Trek-spelen för sin tid - att det senare följdes av Star Trek: Elite Force II.

 

Spelaren tar kontroll över en av besättningsmedlemmarna ombord på USS Voyager, och strider mot borger och andra fiender. Spelet kräver även att man genomför uppdrag tillsammans med datorkontrollerade lagmedlemmar och allierade.

 

Spelaren kan välja att vara fänrik Alexander Munro eller Alexandria Munro som båda ingår i Voyagers specialenhet Hazard Team.

 

Star Trek: Voyager Elite Force börjar med en frivillig övning där örlogskapten Tuvok guidar Munro genom spelets grunder. Spelet är uppbyggt med flera nivåer, där varje nivå består av olika sektioner eller undernivåer. Mellan nivåerna kan spelaren socialisera med besättningen ombord på Voyager och vara åhörare till genomgångar av Tuvok.

 

Spelaren kan också strida mot stjärnflottepersonal och utomjordingar i ett separat spel som kallas för Holomatch.

 

Nära nog alla välbekanta karaktärer ombord på skeppet har fått sina röster lånade från de riktiga skådespelarna. Till spelet kom senare ett expansionspack.


Övrigt

Arter: Människor, klingoner, hirogener, borger, övriga

 

Ett DEMO av Star Trek: Voyager - Elite Force kan laddas ner från TrekCore. Du kan även hämta ner hela manualen därifrån, men om du snabbt vill komma igång räcker det med att läsa filen readme.txt. Spelet installeras enkelt med installationsprogrammet. Installationsprogrammet lägger in temporära filer i en egen temp-katalog som du själv ansvarar för att ta bort i efterhand. Någon skrivbordsikon läggs inte upp, så om du vill ha det får du skapa en genväg själv från startfilen. Observera att det finns två startfiler, en för singelspel och en för multispel. Den sistnämnda kan - utöver att du kan möta andra motståndare över nätet - också användas för att spela lokala holodäcksmatcher (s.k. Holomatches), där du möter AI-kontrollerade motståndare.

 

Star Trek: Voyager - Elite Force spelas bäst genom att man använder en kombination av musen och tangentbordet.


Systemkrav

PC: Windows 95-XP, Pentium II 223 MHz MMX eller AMD 350 MHz K6-2, 4x CD-ROM, 650 Mb fritt hårddiskutrymme, grafikkort med 3D-accelerator och OpenGL-stöd, DirectX 7.0a kompatibelt ljudkort

Inmatning: Mus, tangentbord

Apple Macintosh

PlayStation 2


Recension

Av Fleetadmiral

2008-05-08
Betyg: 9 av 10
9 9 9 9 9 9 9 9 9

Star Trek: Voyager - Elite Force är ett riktigt bra skjutaspel. Quake III-motorn ger utmärkt grafik även om figurerna ser lite platta ut. Spelet är linjärt och du kan bara avancera genom det på ett sätt, vilket kanske inte uppmuntrar till att man spelar om det. Handlingen är riktigt bra uttänkt och i typisk Voyageranda. Innan du börjar spela kan du ställa in en mängd parametrar, och närmast skräddarsy det efter hur du vill ha det.

 

Vapnen i Star Trek: Voyager - Elite Force består av nio mer eller mindre överdimensionerade hitech-vidunder med två eldgivningslägen (förstörelsekraften skiljer sig mellan lägena). Du börjar med den inte särskilt imponerande phasern och kompressionsgeväret, men kan så småningom bl.a. komma över ett fotonsprängningsvapen (photon torpedo launcher) som fraggar fienden till stoft på ett ögonblick.

 

Du åtföljs ofta av en eller flera medlemmar ur Hazardteamet, och även om det ser ut som dom gör en hel del nytta, är det nog mest en synvilla. Av någon anledning vill alla motståndare skuta på just DIG ;-)

 

Mellan uppdragen som mest handlar om att döda så många fiender som möjligt (reptilhjärnan får verkligen sitt lystmäte), diskuterar du med besättningen ombord på Voyager (interiören är imponerande väl återgiven), tar igen dig, uppdaterar din vapenarsenal, och lyssnar till genomgångar av Tuvok. Det blir som ett skönt mellanspel till det annars "evinnerliga" skjutandet.

 

Men om du nu tillhör den riktigtskjutglada typen då är holomatcherna något för dig. Holomatcherna ger bra träning i att öva upp sina reflexer och förbättra sin träffsäkerhet.

 

Litet trist att spelet är väl kort, men betyget blir ändå mycket högt, för personligen tycker jag att Star Trek: Voyager - Elite Force är ett av de absolut bästa spel som utvecklats utifrån Star Trek-licensen.
Betyg

9.3
15 besökare har betygsatt detta spel.
Ditt betyg:

Bilder från spelet

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter