Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Lin och Pegg avslöjar nya detaljer om Star Trek XIII

jaylah_trailer_beyond_151218.jpg

Väntan är över! Efter ett år av tisseltasslande har detaljer äntligen börjat sippra ut, med namn på platser och karaktärer, och bit för bit klarnar bilden av nästa års stora stjärnvandring.

 

SPOILER-varning: Låg

 

Den första trailern för Star Trek Beyond blev något utav en miss; kritiken har rasat över sociala medier, och på YouTube har nästan 30% av alla som röstat gett trailern tummen ned (att jämföra med ca. 4% för Mission Impossible: Rogue Nation och 3% för Star Wars: Episod VII). Justin Lin har tagit till sig av kritiken, och Simon Pegg har själv sagt att han inte var vidare förtjust i trailern, eftersom den enligt honom var något för actioninriktad och inte visade upp filmens verkliga styrkor.

 

Dock har båda utlovat att filmen kommer att ha en seriös handling som är trogen seriens ledord. Besättningen ombord stjärnskeppet Enterprise kommer att färdas djärvt dit ingen färdats förr, och bemöta nytt liv och nya civilisationer. Faktum är att Star Trek Beyond kommer att ha fem gånger så många nya utomjordiska arter som de senaste två filmerna tillsammans, och i just det avseendet kan man nog hävda att trailern levererar.

 

beyond_nya_varelser_151218.jpg

Star Trek Beyond kryllar av utomjordingar, men inga klingoner.

 

En av de karaktärer som har fångat mest uppmärksamhet är Sofia Boutellas karaktär, som verkar vara på Enterprise-besättningens sida (och tur är väl det för den som inte tycker om att bli sparkad i ansiktet). Nu vet vi att hennes namn är Jaylah, men i övrigt är hon ett mysterium.

 

Av trailern att döma så kommer den nya filmens handling att utspela sig på en eller flera planeter, till skillnad från de senaste två filmerna där våra hjältar framförallt höll sig ombord sitt ikoniska stjärnskepp. En av de platser de besöker är en bas kallad Yorktown, som är en diplomatisk utpost som ligger på yttersta randen av Federationens territorium. Enligt manusförfattaren Simon Pegg är detta en plats dit representanter från Federationens nyaste medlemmar kan färdas för att interagera med varandra och personligen uppleva den gemenskap som deras medlemskap innebär.

 

Detta anknyter sannolikt till ett tidigare yttrande från Justin Lin, om uppger att den nya filmen kommer att utforska Kirks hängivenhet till Federationens ideal. Simon Pegg tillägger att 50-årsjubileumet var ett bra tillfälle att verkligen se över Gene Roddenberrys vision av Federationen och våga ställa svåra frågor om hur mycket inkludering är värt och vad fortsatt expansion kostar.

 

Däremot får våra hjältar inte lyxen av att begrunda dessa frågor sittandes kring ett mötesbord. Vid något tillfälle delas besättningen upp i grupper, var och en med sitt eget uppdrag som de kämpar desperat för att lösa ... i ett universum vars historia ej har skrivits än, och där vem som helst kan stryka med.

 

bones_spock_beyond_trailer_151220.jpg

Den klassiska treenigheten är tillbaka, om än en man (eller två) kort.

 

"Star Trek måste utvecklas för att kunna leva vidare på dagens marknad," enligt Simon Pegg. "En film gjord i samma anda som originalserien kan inte göras idag, eller i alla fall inte gå med vinst. Publiken vill se storslagna händelser när de går på bio. De vill ha mer konkret handling med mycket action. Så vi har varit tvungna att ingjuta Star Trek med de aspekterna."

 

Samtidigt är detta en hyllning till Star Trek och en eloge till dess tidlöshet.

 

"Den första filmen etablerade karaktärerna," förklarar Chris Pine. "Den andra filmen handlade om att styra handlingen i en mörkare riktning, i stil med The Dark Knight och andra filmer som var inne då. För oss handlar Star Trek Beyond om att återetablera - särskilt nu när vi står inför 50-årsjubiléet - vad det är som gör Star Trek unikt."

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter