Jump to content
Sign in to follow this  
424style

Torchwood

Recommended Posts

Vad tyckte folk om den?

Första säsongen gick ju nyss på tv (tror det var tv6). Tyckte själv den var mycket lovande, såg ifs inte alla avsnitt bara 4-5 av dom 13-14 som visades.

Det går ut på att det finns ett antal ställen på jorden där nån sorts "reva" i tid och rymd existerar som lockar dit utomjordingar. Man får följa ett gäng som kallar sig Torchwood och står utanför regeringen i deras försök att samla information om utomjordingar till hela mänsklighetens bästa. Platsen är Cardiff i Wales (skönt att slippa USA för en gångs skull).

Karaktärerna var lite si och så men manusen var fyndiga och roliga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

det gick på TV4+, men personligen gillade jag inte serien. såg bara två avsnitt, men jag gillade det inte. nej USA ska de va, då slipper man den där löjliga dialekten, och så kör man på rätt sida. och sen kunde huvudpersonen få in en tia mellan framtänderna, usch. jag vet att man inte ska vara utseendefixerad, men usteendet är ju faktiskt det första man stöter på när man träffar nån.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Serien är IMO ojämn men som helhet är den bra. Det finns en del avsnitt som för mig är mer eller midre odödliga. Med lite tur kanske dom kan rätta till dom mindre bra bitarna till att den andra säsongen börjar sändas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Någon mer här som har haft möjlighet att se Torchwood: Children Of Earth?

Har aldrig direkt gillat Torchwood tidigare, men detta är bra tycker jag. Ska se sista avsnittet ikväll och det ska bli spännande att se slutet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det skulle verkligen vara intressant att se fortsättningen, visste inte att den börjat sändas. Hoppas någon svensk kanal tar in den, om den nu har förbättrat sig så markant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag tycker den lilla "sexfixering" som är (och den är i ärlighetens namn inte stor) är helt ok då den är centrerad kring en karaktär (Jack) som dessutom är bisexuell. Detta gör den t o m mer intressant eftersom det i stort sett inte förekommer någon annanstans och blir lite uppfriskande.

I övrigt är det en action-SF med glimten i ögat. Definitivt mycket bättre än annan SF på tv idag. Det är ingen tvekan om att engelsmännen tagit över och visar hur bra SF ska skrivas och produceras iom Torchwood och den suveräna Doctor Who.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...