Jump to content

Raketplan för privat bruk under utveckling


Nyhet
 Share

Recommended Posts

xcor_lynx_mark_i_thumb_080327.jpgEtt tvåsitsigt raketplan med namnet XCOR Lynx Mark I och mindre än ett privatjet, som kan ta pilot och passagerare på en halvtimmes rymdfärd visades upp vid en hangar i Mojaveöknen idag. Enligt tillverkaren Xcor Aerospace, skall farkosten ut på sin första testflygning under 2010. Målet är att nå strax över 60 kms höjd.

Raketplanet drivs av bränslet fotogen (som vanliga jetplan) men motorn har mycket snabbare förbränning. Till skillnad från rymdfärjan, som stänger av motorerna och glidflyger till landningsbanan, kommer Lynx att kunna starta upp motorerna på nytt om det blir nödvändigt (t.ex. vid ett misslyckat landningsförsök). Tanken är att raketplanet skall kunna göra flera flygningar per dag.

Med ett efterföljande raketplan Lynx Mark II, r??knar man med att nå ungefär dubbla höjden (120 km) och runt en timmes flygtid.

Gå till Källan för att se en video över en simulerad rymdflygning.

[Klicka på bilden till höger för förstoring]

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Att kunna göra flera flygningar per dag är precis vad rymdindustrin behöver för att kunna ta nästa steg i utforskandet av rymden.

men jag tror inte att de som styr N.A.S.A verkligen VILL ta nästa steg . de har märkt att nu kan man skicka robotar(var det "Rover" den hette , den där de skickade till Mars senast ?) till andra planeter för att hämta prover och stenar så de kommer att nöja sig med de obemmanade farkosterna de skickar nu .

Edited by K´hogh son of Klintoch
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...