Jump to content

Svenskt tåg bryter igenom drömgränsen


Nyhet
 Share

Recommended Posts

cockpit_regina_080915.jpgTidigare (080807) har vi meddelat att ett Bombardier Reginatåg satte svenskt fartrekord med 295 km/t. Nu har man förbättrat rekordet ytterligare och noterade 303 km/t tidigt i morse på Västra stambanan norr om Skövde. Projektledaren vid SJ, Stefan Berndtsson, menade att man hade kunnat nå så högt som 310 km/t om inte strömavtagaren studsat mot kontaktledningarna och strömöverföringen blivit ojämn vid de höga farterna.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Det går framåt för svenskat tåg. Jag tror skarpt på tågtrafiken. Möjligheten till snabba tåg kommer troligen att kunna konkurera ut väldigt många europeska flyglinjer. Detta har redan börjat märkas i europa. Dessutom är tåg renare för miljön än flyg.

Link to comment
Share on other sites

Flyg är egentligen rätt vansinigt på korta inrikes sträckor som norrköping - Arlanda. Så det bästa sättet att rädda miljön vore kanske att förbjuda flyg på sträcker under 40 minuter och som inte går över vatten. J.

Flyg är mer miljövänligt än att ta bilen iaf, inte många som tänker på det.

Link to comment
Share on other sites

Jamen dessa snabba tåg..hmm var kommer dom att tillämpas inom en snar framtid?

Det fins stora planer i europa att förbinda de stora städerna med snabbtåg. Frankrike är väldigt långt framme i utvecklingen. Vi i sverige är dock lite långsamma. Verkar inte heller som att den nuvarande regeringen tycker det är värt att sattsa på.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...