Jump to content

Nu finns snart Voyagers Millenium Gate på riktigt


Nyhet

Recommended Posts

millennium-gate_081008.jpgburj_dubai_081008.jpg

Många av er minns säkert den kilometerhöga byggnaden från avsnittet 11:59.

För ett par dagar sedan skrevs kontraktet under för att i Dubai bygga en skyskrapa som planeras bli över 1 kilometer hög (med antenner hela 1,4 km) kallat Arj Dubai. Man har redan skyskrapan Burj Dubai som är världens högsta byggnad med sina 828 meter. Visst påminner det fiktiva tornet och det riktiga tornet en del om varandra?

Källa

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Sant, ett sådant torn skulle kolappsa redan under bygget.

Intresant att det var USA som började med höga byggnader, men nu är det Dubai och andra länder i asien som är de som bygger vidare på "legenden om skyskrapan". Undrar var gränsen ligger på höjden i dag, med tanke på de byggmaterial som fins att tillgå.

Link to comment
Share on other sites

Arj Dubai kommer att byggas som en cylinder vilket sägs vara den optimala konstruktionen (i förhållande till ytan den upptar på marken). Gränsen för att inte byggnaden skall kollapsa av sin egen tyngd (med tillräcklig säkerhetsmarginal) skall ligga på just 1000 meter för cylinderformen. Skall man bygga högre måste konstruktionen vara pyramidliknande. Japanerna har t.ex. en byggnad på ritbordet (X-Seed 4000) som påminner om berget Fuji (Japans högsta berg) och förväntas bli hela 4 km hög... om den byggs.

Arj Dubai:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/art...g-1km-high.html

X-Seed 4000:

http://www.geekologie.com/2007/08/japans_p...lds_tallest.php

Edited by Fleetadmiral
Link to comment
Share on other sites

Egypterna hade alltså hittat rätt byggnadsstil redan på sin tid, när de byggde pyramiderna. Intresant!!

X-Seed 4000 ser verkligen ut som Sciens Fiction. Vilken gigantisk koloss. Svårt att tro att den skull bli verklighet. Men det vore en intresant äventyr för mänskligheten.

Edited by Unkas
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...