Jump to content

District 9 har premiär imorgon


Nyhet

Recommended Posts

Imorgon är det svensk premiär för science-fictionfilmen District 9. Filmen är tillsammans med Star Trek den bäst mottagna filmen i genren i år.

District 9 är regissören Neill Blomkamps debutfilm. Den bygger på hans erfarenhet av apartheid när han växte upp i Sydafrika. Men nu är det inte svarta och vita som lever åtskilda, utan människor och utomjordingar. För tjugoåtta år sedan tvingades ett gigantiskt utomjordiskt skepp att stanna på jorden, och utomjordingarna har fått bosätta sig i ghetton och lever i misär.

District 9 har fått ett lysande mottagande i USA, där filmen hade premiär i mitten av augusti. Den har 89 procent positiva recensioner på Rotten Tomatoes och ett snitt på 8,7IMDB. Se filmens trailer här.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Cool - tack för info! Har inte hört talas om denna film förut.

Måste jag se.

Nä, den har inte fått mycket publicitet. Problemet är väl att så många storfilmer i år antingen är uppföljare eller bygger på tidigare kända varumärken.

Link to comment
Share on other sites

Detta är en film som jag är väldigt nyfilen på. Tänker försöka hinna se den på bio. Verkar som en intresant ide.

Det kan mycket möjligt komma en uppföljare. Jag har läst handlingen den lämnar ett visst potential. Kanske en ny filmserie på gång här.

Link to comment
Share on other sites

Intresant kortfilm. Den ger onekligen något att bygga på. Intresant med en film där aliens INTE landar i USA. Annars skulle det inte förvånat mig om man i filmen hade förflyttat handlingen till LA, DC, eller någon annan av de stora städerna i USA.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...