Jump to content

VSS Enterprise kommer att djärvt färdas där inget kommersiellt rymdskepp varit förut...


Nyhet

Recommended Posts

vss_enterprise_thumb_091209.jpgDen 7:e december i år avtäcktes skynket på sir Richard Bransons kommersiella rymdskepp. Med ett namn som hämtats direkt från Star Trek kommer VSS (Virgin Space Ship. Jämför med USS - United Space Ship) Enterprise ge förhoppningar om en ny era inom flyghistorien. Man planerar att sända ut tusentals välbeställda turister i rymden inom de närmsta åren.

VSS Enterprise som är stort som ett typiskt affärsjetflygplan beräknas skickas ut i rymden första gången under 2011. Rymdskeppet drivs av en hybridmotor som kan nå överljudshastighet inom åtta sekunder. I skeppet finns plats för sex passagerare och två piloter.

300 äventyrare - däribland fysikern Stephen W. Hawking - som var och en betalat runt 1 miljon kronor för en två timmar lång ballistisk rymdfärd kommer att utbildas under tre dagar innan det bär av ut i rymden.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Jag säger som Hasse Alfredsson i den berömda sketchen På jobbet (Känd i dagligt tal som Spik i foten)

Det är vad jag kallar för en resa, det!

Om vi nu bara kan få ner kostnaderna, så att även de utan tiosiffriga belopp på banken kan komma upp dit, så är vi nog ett USS Enterprise närmare

Edited by Popesize
Link to comment
Share on other sites

Hoppas priserna går ner under min livstid.

Det gör dom säkert när, det finns ju flera aktörer som är på gång, och om inte annat kommer säkert konkurrensen göra sitt till. Redan nu står tusentals förväntansfulla i kö, och det gäller väl i första vändan att betala tillbaka så mycket som möjligt av de gjorda investeringarna.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...