Gå till innehåll
The Holy Three

Rise of the Planet of the Apes - Reboot/prequelen

Rekommenderade inlägg

Rise_of_the_Planet_of_the_Apes-202x300.jpg

Den senaste Apornas Planet filmen som ska fungera som en blandning av en reboot/prequel. Är det någon här som ska se den på bio? Den har premiär ikväll, jag och Aike ska se den tillsammans lite senare ikväll. Båda lär väl återkomma med några tankar kring filmen.

Hoppas på massvis med små referenser till originalseriens fem filmer. Återstår att se :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har nu kommit hem från 18:00 visningen och jag tyckte filmen var bra. Inte skitbra eller något, men det var högt underhållningsvärde genom i princip hela filmen. Om det kommer hålla i sig under framtida tittar är dock tveksamt. Det var Bra skådisar i dom flesta rollerna, men framförallt var det John Lithgow som stal showen. Gillade hans karaktär väldigt mycket, han kändes som filmens hjärta på något sätt.

Referenser till originalet fanns det massvis av, det var jättekul att hålla koll på alla dom. Vi fick till och med se en skymt av Chuck Heston på en TV-skärm som visade The Agony and the Ecstasy.

CGI effekterna var ganska bra, dom funkade även om jag föredragit människor i make-up istället för animerade apnyllen. Helt klart sevärd film som knappast kommer bli en klassiker i genren, eller ens en av dom bästa i filmserien. Det var en bra popcornsrulle, vilket är så långt dagens sci-fi filmer oftast når i kvalité.

Filmen var iaf klart bättre än Tim Burtons usla remake. Om ni mot förmodan gillar den kommer ni älska Rise of the Planet of the Apes.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag älskade filmen. Den var bra filmad, spännande berättelse och man fick en god förståelse för samtliga parter i den oundvikliga konflikt som uppstod. Gillade verkligen Caesar och hans "pappa", och uppskattade interaktionen såväl mellan dem och mellan de olika aporna.

Så det var premiären ikväll? Vi var bara ca 15 pers i en salong för över 200 pers... Det är härligt att den lokala biografen trots detta fortsätter att satsa på en bredd av filmer på vår småort!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är defintivt en bra film. Tänkvärd historia, bra specialeffekter och humor.

Samtidigt tycker jag att James Francos historia och hans kamp att rädda pappan från alzheimer helt försvann på slutet. Det var som om Caesar var filmens huvudfigur och att sista halvtimman gick ut på att bygga upp en uppföljare som är mer lik de klassiska filmerna.

Som sagt en bra film, men en bra bit bakom originalet och i mitt tycke också Burtons nytolkning som jag tycker är rejält underskattad. 7/10 eller 4-/5.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Såg filmen i onsdags och den var över förväntan. 3+/5. Lite missar i fakta här och där. Lite väl mycket aptjatter och för många apor i vissa scener. Hyfsade CGI-er men skulle nog föredra masker. Stark story så där vinner filmen. David Hewlett är bäst i filmen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...