Jump to content

Flygplan med inredning som i Star Trek


Nyhet
 Share

Recommended Posts

BildVid första anblick påminner den nya första klassen på det australiska flygbolaget Qantas Airbus A380 (världens största flygplan) om hytterna på Star Treks USS Enterprise med LCD-pekskärmar, monitorer, lädersäten, skjutdörrar, personliga sviter (med säng, toalett, tvättfat och garderob att hänga kläderna i) och ett allrum där man t.ex. kan inta sin drink. Dessutom följer pyamas och nattlinne med biljetten. På pekskärmarna kan man välja mellan över 1000 program. På sina egna monitorer kan man följa flygningen sett från en kamera monterad på stjärtfenan!

qantas_camera_thumb_120103.jpg

Allt ska garantera mesta möjliga komfort under långflygningar som Sydney-London eller Sydney-Los Angeles.

[Klicka på bilden för förstoring]

Källa

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Flyga är ett pnt måste och det gör extra ont att sitta i coach - turistklass - eller hundklass som vi brukar säga, där vi sitter eftersom vi inte har råd/lust att lägga pengar på mer bekväma säten. Kanske det skulle vara roligare att flyga i Star Trek klass. :-)

Link to comment
Share on other sites

Ja, inte vore det något vettigt alternativ om alla bara uteslutande åkte bil. I förhållande till antal passagerare som A380 kan ta (500+) så är flygplanet förhållandevis energisnålt. Vid utformingen av flygplanet hade energiåtgången högsta prioritet eftersom det sänker kostnaden för de flygbolag som använder det (ett viktigt säljargument).

Edited by Fleetadmiral
Link to comment
Share on other sites

Beama vore det bästa alternativet om man vill spara tid och så kan man dessutom känna sig ännu trekkigare än om man bokar plats på ovan nämnda flygplan. Dock kanske beamandet drar ännu mer energi vilket innebär större miljöutsläpp så vidare vi inte kommer på något fiffigt sätt att producera ren energi.

Link to comment
Share on other sites

Jag kollade lite statistik (http://www.flightles...vel.com/carbon/). Enligt webbplatsen förbrukar en A380 ungefär lika mycket bränsle per person som en genomsnittlig bil med tre personer (dvs. en bil med enbart föraren förbrukar tre gånger så mycket bränsle som A380 [bilen förbrukar ju ungefär lika mycket bränsle oavsett hur många som sitter i den]). Med tanke på hur många bilar som enbart innehåller föraren tror jag inte man kan säga att A380 generellt är mer energifordrande än bilen. Däremot är tåget i jämförelse ytterst energieffektivt.

Edited by Fleetadmiral
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...