Gå till innehåll
Nyhet

Flygplan med inredning som i Star Trek

Rekommenderade inlägg

BildVid första anblick påminner den nya första klassen på det australiska flygbolaget Qantas Airbus A380 (världens största flygplan) om hytterna på Star Treks USS Enterprise med LCD-pekskärmar, monitorer, lädersäten, skjutdörrar, personliga sviter (med säng, toalett, tvättfat och garderob att hänga kläderna i) och ett allrum där man t.ex. kan inta sin drink. Dessutom följer pyamas och nattlinne med biljetten. På pekskärmarna kan man välja mellan över 1000 program. På sina egna monitorer kan man följa flygningen sett från en kamera monterad på stjärtfenan!

qantas_camera_thumb_120103.jpg

Allt ska garantera mesta möjliga komfort under långflygningar som Sydney-London eller Sydney-Los Angeles.

[Klicka på bilden för förstoring]

Källa

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Flyga är ett pnt måste och det gör extra ont att sitta i coach - turistklass - eller hundklass som vi brukar säga, där vi sitter eftersom vi inte har råd/lust att lägga pengar på mer bekväma säten. Kanske det skulle vara roligare att flyga i Star Trek klass. :-)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Med dagens energilösningar för flygen är flyg tyvärr fortfarande väldigt långt från ett alternativ för mig - oavsett inredning. Tycker att de borde börja på andra sidan, med energifrågan.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, inte vore det något vettigt alternativ om alla bara uteslutande åkte bil. I förhållande till antal passagerare som A380 kan ta (500+) så är flygplanet förhållandevis energisnålt. Vid utformingen av flygplanet hade energiåtgången högsta prioritet eftersom det sänker kostnaden för de flygbolag som använder det (ett viktigt säljargument).

Redigerad av Fleetadmiral

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Beama vore det bästa alternativet om man vill spara tid och så kan man dessutom känna sig ännu trekkigare än om man bokar plats på ovan nämnda flygplan. Dock kanske beamandet drar ännu mer energi vilket innebär större miljöutsläpp så vidare vi inte kommer på något fiffigt sätt att producera ren energi.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kollade lite statistik (http://www.flightles...vel.com/carbon/). Enligt webbplatsen förbrukar en A380 ungefär lika mycket bränsle per person som en genomsnittlig bil med tre personer (dvs. en bil med enbart föraren förbrukar tre gånger så mycket bränsle som A380 [bilen förbrukar ju ungefär lika mycket bränsle oavsett hur många som sitter i den]). Med tanke på hur många bilar som enbart innehåller föraren tror jag inte man kan säga att A380 generellt är mer energifordrande än bilen. Däremot är tåget i jämförelse ytterst energieffektivt.

Redigerad av Fleetadmiral

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...