Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Följ besättningens äventyr ifrån STS-119 med NASA-TV

Uppdraget med beteckningen STS-119 är det första rymdfärjeuppdraget för 2009 och med rymdfärjan Discovery kommer det sista segmentet av fyra stora solpanelssegment till internationella rymdstationen (ISS). Med hjälp av robotarmar kommer solpanelen att dockas med de andra installerade solpanelerna ombord på rymdstationen. För att klara av detta, samt att utföra förberedelsearbete och underhållsarbete på utsidan av rymdstationen ISS, krävs fyra planerade rymdpromenader ifrån besättningen. Efter installationen och monteringen av solpanelerna kommer ISS ha tillgång till över 80 kilowatt till sitt förfogande. Förutom monteringen av solpanelerna kommer även några experiment att utföras och besättningen ifrån ISS kommer att bytas ut.

Via NASA TV som finns på deras hemsida kan man följa uppskjutningen av rymdfärjan Discovery, som sker redan i natt (9:20 p.m. EDT), och det 10 dagar långa äventyret. På deras hemsida finns mera information om uppdraget.

NASA behöver hjälp med att nämna ännu en viktig tillökning till stationen - Node 3 och dess kupol! Omröstning sker på hemsidan via en enkät. Omröstning kommer att vara öppen fram till den 20 mars 2009. NASA kommer att presentera det vinnande namnet i april 2009. Namnet bör spegla en anda av utforskning och samarbete förkroppsligat av rymdstationen och följa traditionen hos Node 1 kallad Unity och Node 2 kallad Harmony. Namnen som finns att välja mellan är Earthrise, Legacy, Serenity, Venture. Man kan också föreslå ett eget namn.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter