Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Mythbuster testar Gornkanonen: "Kirk hade omkommit"

Nu har Mythbusters testat om Kirks Gornkanon fungerar i verkligheten. Resultatet: Kirk hade omkommit när kanonen tillverkad av bambu hade exploderat i hans ansikte.

I avsnittet Arena kämpar Kirk mot den betydligt starkare Gornödlan. För att vinna striden tillverkar Kirk krut genom att blanda kol, svavel och salpeter. Krutet blandar han sedan med diamanter i ett bambuliknande rör och fyrar av, vilket knockar motståndaren.

Men när Discorveryprogrammet Mythbusters testade hans kanon igår visade det sig först att Kirks hemblandade krut inte ens hade fyrat av kanonen. I stället fick de använda krut direkt. Men resultatet blev inte lyckat, då bamburöret exploderade och dödade Kirk, utan att ens vara nära att träffa fienden.

Inte ens Mythbusters försök att stärka kanonen med metall och trä samt att försegla den med polyuretan visade sig särskilt lyckat. Den förbättrade kanonen träffade förvisso Gornen, men den exploderade fortfarande i Kirks ansikte. Se klipp från olika vinklar från de olika testen här.

Programledaren Tory Belleci, som spelade Kirk, sa så här efteråt:

"Jag är ledsen att behöva säga det, eftersom det här är mitt favoritavsnitt i Star Trek, men det här är en myt. Du kan inte hemma tillverka tillräckligt starkt svartkrut för att skjuta iväg projektilerna, och även om du kunde så skulle inte ett bamburör vara starkt nog att klara explosionen."

Senast i forumet

På TV

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter