Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Vi har en moralisk skyldighet att så universum med liv

Det säger bl.a. kemiprofessorn Michael Mautner som menar, att om det är så att liv är oerhört sällsynt i universum, och även om det inte vore så, så överlämnar vi en del av arvet av vår jord till andra planeter i universum.

Alla inser vi väl att livet på jorden inte kan vara för evigt; en supernovaexplosion i närheten av solsystemet, en kollision med en annan himlakropp eller solens död, alla leder de till att livet på jorden kan komma att utplånas.

Det kan mycket väl vara så att livet på jorden själv tillkom genom sådd från en annan himlakropp, det vet vi inte med säkerhet. Enligt Mautner vilar det på vårt ansvar att hålla i gång livets boll. Självbevarelsedriften sägs vara inprogrammerad i vårt DNA, men då räcker det inte med att envist klamra sig fast på vår lilla blåskimrande planet och hoppas att allt löser sig av sig självt. Vi måste skicka ut sonder (t.ex. med hjälp av solsegel) åt alla håll fulladdade med mikroorganismer (100 000 mikroorganismer skulle t.ex. inte väga mer än ungefär 0,1 mg) mot planeter där det finns förutsättningar för att livet kan gro och utvecklas.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter