Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Sveriges första rymdresebyrå invigd idag!

Nu går det faktiskt att köpa en egen biljett till rymden om man är intresserad och kan betala $200.000 för cirka fem minuters tyngdlöshet. Hugade beger sig förslagsvis till Virgin Galactics nya resebyrå med adress Tullhus 1, Skeppsbron, Stockholm för mer info och bokning. Enligt uppgift kommer ett av deras första rymdskepp att bära det trekkiga namnet VSS Enterprise även om det är oklart om det är detta som kommer att användas vid de kommande rymdflygningarna. Men vem skulle inte vilja flyga till väders ombord på Enterprise?

Rymdflygningarna kommer att ske från en flygplats i New Mexico, USA men förväntas även ske från Esrange i Kiruna om några år och om alla planer går i lås. Rymdskeppet startar från ett ganska ovanligt flygplan och landar på en vanlig landningsbana, max G beräknas bli runt 5G under en kort stund och 2G till 3G under resten av accelerationen och landningen men Virgin Galactic utlovar att även ganska normalt tränade personer ska kunna klara en färd med deras rymdskepp.

Till sist kan även tilläggas att vi i Sverige, som ju nyligen har fått vår första astronaut i form av Christer Fuglesang, förmodligen kommer att få vår första kvinna i rymden om allt går i lås, Ann Klefbohm är nämligen en av dem som aspirerar på att få resa ut i rymden och har redan tagit turnumret 1 i listan över kvinnliga svenska rymdresenärer om allt går i lås. Men jag antar väl att det finns flera första saker att bocka av för hugade, första svenska gifta paret i rymden kanske?

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter